E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemO müteahhit paralarla yurtdışına kaçarken yakalandı---

O müteahhit paralarla yurtdışına kaçarken yakalandı

O müteahhit paralarla yurtdışına kaçarken yakalandı
10 Şubat 2023 - 18:52 borsagundem.com

Hatay'daki Rönesans Rezidans'ın müteahhidi Mehmet Yaşar Coşkun yurtdışına çıkmak isterken havaalanında yakalandı.

Türkiye’yi sarsan büyük depremde Antakya’da yıkılan 250 daireli Rönesans Rezidans’ın müteahhitlerinden Mehmet Yaşar Coşkun, yanında ciddi miktarda nakit parayla yurt dışına kaçmaya çalışırken İstanbul Havalimanı’nda yakalandı.

İhbar üzerine Gaziosmanpaşa Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından talimat verilerek yakalanan Coşkun, gözaltına alınarak Emniyet’e götürüldü.

Coşkun’un, bu akşam THY’nin 19.50 Karadağ uçağıyla kaçmak üzere havalimanına gitmeden önce bugün İstanbul’da bankalardan yüklü miktarda para çekmeye çalıştığı öğrenildi.

Coşkun’ın banka hesaplarından gün boyu para çekmeye çalışmasının şüphe uyandırdığını, banka personelinin şüphelerini üst mercilere ilettikleri aktarıldı.

Depremde can kaybı 19 bin 388'e yükseldi

 

Hatay'da 18 bin nüfuslu mahalle yerle bir oldu

 

Prof. Dr. Sözbilir: Hatay'daki yıkımın ana sebebi zayıf zemin, kalitesiz bina

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (18)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Nuri11 Şubat 2023 17:45

    Bütün faturayı bir buna kesmek doğru değil,bunu yine çükünden tavana asın ama.

  • N.D11 Şubat 2023 12:09

    Az önce Oda TV de bir haber okudum.Hatay büyük şehir belediye başkanı için şunları söylüyor.Diyor ki “ Bu müteahhit arkadaş çok idealist bir insan.Çok fazla sorgulamayalım.Bu kişilere eziyet etmiş oluruz.Aslında yıkılan rezidans deprem yönetmeliğine göre yapılmıştı”.Acaba biz çok mu aptalız da bizi bir şey bilmiyor zannediyorlar.Haberi bir de siz okuyun derim.

  • AHMET ÖZBİLEN11 Şubat 2023 17:35

    Oda tv kime ait chp ve yandaşlarına .

  • Mucise Reis : (11 Şubat 2023 09:57

    Evinizde hasar var vb . İşiniz gücünüz oldu bitit diyeli.. kamera eşliğinde harabet evinizi çekin, şu tarihde bu günde her açıdan yakın uzak vb. video sonra bir poşete biraz demir örneği, biraz betonerme örneği alıp aynınızda bir iki şahit ile videounuzu tamamlayın. sonrasında ilgili örnekleri poşete koyup adli işlemlerde talep edildiğinde su apartman şu mahalle, bu cadde, vb diyerek durumu örüntü ile belgeleyip, şahitleriniz ile kayıt altına alın.. gelecekte ilgili mutehait hakkında işlem yapılırsa kamu tarafından sizde hem şahitleriniz, hem götunrulu ve somut enkaz delillierini mahkemeye sunabilirsiniz. Her ev sahibi bunu apartmanında uygulamalı. hiç bir suç işleyen, suçsuz kalmamalı. Milletçe bu detayları avukatlardan, adli iş yapnlardan vb tam olarak öğrenmek en makulu. Ben fikir ürettim. ileride mahkeme olursa orada delil vb kalmaya bilir çunku... Buda önemli gelecekde başka depremlere çuruk bına yapmasınlar diye.

  • N.D11 Şubat 2023 07:56

    Bu adamın tek bir şansızlığı var .O da yakalanmış olmasıdır.Tıpkı Veli Göçer gibi.Sanki koskoca Marmara bölgesini Veli Göçer inşa etmiş.Ya diğer müteahhitler nerede.Bakın burada da böyle olacak.Bu sefer belki bunun yanına iki tane daha ekleyebilirler.

  • sözün özü11 Şubat 2023 01:38

     <<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<Ödenmeyen kalan borç varsa onları da almak için daha icraya başvurur...... YAKINDA DUYARSINIZ......  Durmak yok yolmaya devammmmmmmmmmmm......

  • Saf Vatandas10 Şubat 2023 23:01

    Bir ters kelepçe neden yapmadınız ? İnsanlar söyledikleri yüzünden ters kelepçeleniyor bu ülkede. İki o binaların şantiye şefi, proje müdürü, şantiyenin kalfası, yapı denetim firmasının yetkilileri ve denetçi personeli nerede tutuklandılar mı yoksa serbest mi geziyorlar ? Belediyenin imar müdürlüğü, inşaatdan sorumlu belediye mühendisleri nerede tutuklandılar mı ? Sadece müteahhit suçlu değil bu yukarıda listelenen herkez suçlu yargılanmalı.

  • Hakan uz10 Şubat 2023 22:17

    Şan anlayın suçlu mütahit değil yapı denetim ve belediye mütahitin görevi para vermek niye yapı denetimlerlere biley söylenmiyor

  • eyup11 Şubat 2023 10:26

     eger is piyasasında guven veya itibarı varsa parası olmasına gerek yok piyasa kendisi bile finanse eder  yani 6 ay vade  ile satılan urunu vade farkını odemek sartıyla 18 ayla  alabilir bir bina normalde 24 ayda cok rahat insa edilir

  • Tufan10 Şubat 2023 23:37

    Adam eski mimarlar odası başkanıymış! Hatay belediye başkanı açıkladı. Sen daha ne konuşuyorsun. Nereden parayı bulmuşta böyle büyük rezidans yapacak zenginliğe ulaşmış? Avanta yiyerek elde ettiği serveti işte öyle bir günde elinden alır Allah.

  • Mehmet 10 Şubat 2023 22:54

    Mütahit misin sen. yapı denetim de suçlu düzgün iş yapmayan mutahitler de.cahil cühela olupta para var diye müteahhitlik yapmayacaklar.

  • Hakan uz10 Şubat 2023 22:14

    Nerde buranın yapı denetim ve belediye sorumluları belediyelerde çay kahve servisini yapmasını biliyorlar bu adam parasını veriyor asıl sorumlular yapı denetim ve belediyelerdir bence

  • Hakan uz10 Şubat 2023 22:11

    Yav kardeşim yanlış kişiyi yakalamışsınız bunun yapı denetimi yüzbinlerce lira alan yapı denetimi beşediyesi nerde bunlar suçsuzmu kelle arıyorsanız mütahit değil yapı denetim ve belediye sorum bu adam mütahit parayı veren sorumluluk yapı denetim ve belediyenin hepsinin tutuklanması gerekiyor

  • Tufan10 Şubat 2023 23:39

    Belediye başkanı chp'li. Hatay chp de. Onaylayan da ruhsatı verende şimdi arka çıkan chp bb başkanı Lütfi. Nette bakın nasıl sahip çıkıyor. Öterse yanacak çünki. Adam da eski mimarlar odası başkanıymış!!!

  • ZÜLFİKAR KIZILKAYA10 Şubat 2023 21:26

    Umarız gölcük depremininde yüzlerce kişinin öldüğü binanın mütehhidi veli göcer gibi olmaz bunun durumu da.suçlu ise böyleleri idam edilmelidir.

  • Adım soyadım11 Şubat 2023 10:23

    Ya arkadasım gölcük depreminde yıkılan tüm binaları veli göcer mi yaptı yıkılan harab olan birsürü bina vardı veli göceri günah keçisi yaptılar olay bu yoksa veli göcer gibi yuzlerce kisi vardı bu depremde de aynı şekilde günah keçisi yaratmaya calısıyorlar halbuki olay yine devlette bitiyor

  • Bik10 Şubat 2023 19:08

    TV'de gündeme gelmeyen, yıkılan binaların müteahhitleri kaçıyordur.

  • Mucise Reis : (10 Şubat 2023 19:03

    Bu işer tek balşına olmaz. kimlerle nasıl irtibata geçip ruhsatlar yapı izinleri denetimler vb aşabildi ? Ülkemizde ,Düzde depremişnde veki göçer vardı, yeniden müteahit olarak iş yaptığı söyleniyor hala.. yani bu işlerin cezası olmuyor. organizasyonlar ortay açıkmıyor 3-5 kişi suçlu ilan edilecek veolayda bazı kişiler ona buna yorum yaparak kendi ihmallerini geçiştirecek. onun için sistemi hukuk düzenler, rayına oturtur..hukuk bizde işlemiyor. sistemi düzeltemiyor, kişiler eğip büküp bu olayların devamını sağlıyor... acı ama gerçek bu