E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaYaşam-MagazinO maaş haram mı helal mi? İşte şok yanıt---

O maaş haram mı helal mi? İşte şok yanıt

O maaş haram mı helal mi? İşte şok yanıt
28 Ağustos 2013 - 10:27 borsagundem.com

Merkeze alınan bürokratlar sordu: Çalışmıyoruz, maaş alıyoruz, helal mi? Diyanet yanıtladı…

Milli Eğitim Bakanlığı’ndaki bürokratları ilgilendiren ve 2011 yılında yayınlanan teşkilat yasası değişikliği sonrası bakanlıktaki yapısal değişiklikle birlikte merkeze alınan bürokratların her ay hesaplarına yatan maaşlar tartışma konusu olmuştu. Beşevler’deki kampüste bulunan bürokratlardan 16’sı aldıkları maaş konusunda Diyanet’e birçok soru yöneltti.
Soruların en dikkat çekici kısmı ise çalışmadan alınan maaşlar oldu. Bürokratların Diyanet’e gönderdiği sorularda hiçbir iş yapmadan aldıkları maaşın helal mi haram mı olduğu soruldu. Lütfi Erdoğan’ın Habertürk’teki haberine göre tartışmalı maaşları değerlendiren fetva makamı olan Din İşleri Yüksek Kurulu ise şu cevabı verdi: "Devletin uygulaması sonucu kimi devlet işçi ve memurların çalışmadan maaş almaları halinde bu maaşları helaldir. Bu uygulamada işveren devlettir, uygulamada merci devlettir.”
Diyanet, özel sektördeki ‘kızak’ görevi için ise şu cevabı verdi: “Özel şirketlerde hiçbir iş yapmayana ücret ödenmemektedir. Ancak böyle bir durum söz konusu olduğunda hiçbir iş yapmadan maaş almak haramdır. Dolayısıyla o kişi ve haksız kazanç sağlanmasına neden olan kişi bu durumda vebal altındadır.”

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (9)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)