E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemO ilçede seçimler iptal edildi---

O ilçede seçimler iptal edildi

O ilçede seçimler iptal edildi
02 Nisan 2019 - 22:29 borsagundem.com

Mersin’in Gülnar İlçe Belediye Başkanlığı seçimi, Saadet Partisi adayının memurluktan istifa etmeden seçime girdiği gerekçesiyle iptal edildi.

Kesin olmayan sonuçlara göre, Gülnar‘daki seçimlerde MHP adayı Alpaslan Ünüvar 8 bin 760, CHP adayı Mehmet Kale 7 bin 840, İYİ Parti adayı Ahmet Sarı bin 83, Saadet Partisi adayı Ercan Şahin ise 67, DSP adayı Mustafa Kemal Tekin 34, BTP adayı Mustafa Olcay da 19 oy aldı.

MHP’li Ünüvar’ın 920 oy farkla başkan seçildiği ilçede CHP seçimlere itiraz etti.

CHP Gülnar İlçe Başkanlığı itiraz dilekçesinde, Saadet Partisi adayı Ercan Şahin’in yasal süre içerisinde kamu görevinden istifa etmeden aday olduğu ve bu nedenle seçimlerin iptal edilmesi gerektiğini belirtti.

İL SEÇİM KURULUNA İTİRAZ EDİLECEK

Gülnar İlçe Seçim Kurulu yaptığı toplantıda itirazı değerlendirdi.

Yapılan incelemede, Saadet Partisi adayı Ercan Şahin’in toplum sağlığı merkezindeki görevinden 6 Şubat 2019’da istifa ettiği belirlendi.

CHP’nin itirazı 3’e karşı 4 oyla kabul edilerek, ilçedeki seçimin iptal edilmesine karar verildi.

Bu arada, alınan karara ilişkin MHP Gülnar İlçe Başkanlığı tarafından İl Seçim Kuruluna itiraz edileceği öğrenildi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ama03 Nisan 2019 11:27

    bu ysk da seçimler hazırız herley tamam super oyle boyle derken, patır patır dokuluyor maşallah. adil olmayan seçim iptal olur. tersi durumda atıyorum devlet mevkını kullanarak, büyük büyük oylar alan farklı bir memuriyet kadrosu olabilirdi. bu seçim iptal olmasa idi, diğer usulsuzluklere örnek gösterilerek, seçimlere şaibe karışırdı. olaya kazanan-kaybeden-oy sayısı olarak bakılamaz. ilgili kişi atıyorum devletın buyuk mertebesınde bırıd eolabilirdi o durumda büyük imkanlar vekonumunu kullanıp tarihi farklı sonuç çıkartabilirdi. o bakımdan iptal yerındedir. olaya tek hamle deıl, satranç gibi 10 hamle olarak bakılmalı

  • 67 OY 03 Nisan 2019 10:59

    ALINAN 67 OY BİR FARK YARATMAYACAK NEYE GÖRE BU KARAR ALINDI İLGİNÇ BİR DURUM , ZAMAN KAYBINDAN BAŞKA BİRŞEY DEĞİL

  • Alabao03 Nisan 2019 01:03

    İstanbul icin bir bahane bulunup böyle eften püften yeniletin message la binalu bey meclis baskanligindan gec istifa etti en iyi bahane adamlara baksaniza küçük bir ilçe icin ne dümenler çeviriyor namuslularda namussuzlar kadar cesaretli olsun artik

  • Mann. 03 Nisan 2019 00:20

    Cok güzel bir şey. Demokrasi ve sandık. Hak yerini bulsun. Usul suz Bi şey varsa gerikirde seçim bile yenilenmeli. Aynı hassasiyeti İstanbul ve Ankara içinde göster ey CHP. 

  • Aa02 Nisan 2019 23:03

    Saçmalık MHP seçimi kazanmış adalet herkese lazım