E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemNurdağı Belediye Başkanı, cezaevine gönderildi---

Nurdağı Belediye Başkanı, cezaevine gönderildi

Nurdağı Belediye Başkanı, cezaevine gönderildi
25 Şubat 2023 - 14:48 borsagundem.com

Deprem felaketi sonrası yıkılan binalarda sorumluluğu olan birçok kişinin gözaltı ve tutuklanma süreci devam ediyor. Son olarak gözaltına alınan Nurdağı Belediye Başkanı Ökkeş Kavak, tutuklanarak cezaevine gönderildi

Kahramanmaraş merkezli depremlerin vurduğu Gaziantep'in Nurdağı ilçesinde yıkılan binalara ilişkin yürütülen soruşturmalar kapsamında, Belediye Başkanı Ökkeş Kavak gözaltına alındı.

CEZAEVİNE GÖNDERİLDİ

Gaziantep'in Nurdağı Belediye Başkanı Ökkeş Kavak, depremlerde çöken binalara ilişkin savcılık sorgusunun ardından tutuklanması talebiyle nöbetçi hakimliğe sevk edildi. Kavak, İslahiye Adliyesi'nde çıkarıldığı nöbetçi hakimlikçe tutuklanarak cezaevine gönderildi.

CEZAEVİ SÜRECİNDEN ÖNCE NELER YAŞANDI?

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'ta meydana gelen 2 büyük depremin etkili olduğu Gaziantep'in Nurdağı ilçesinde çok sayıda bina yerle bir oldu, yüzlerce kişi yaşamını yitirdi. Depremin ardından çöken binalara ilişkin savcılıklar tarafından soruşturma başlatıldı. Şu ana kadar Gaziantep genelinde çöken binalara ilişkin yürütülen soruşturmalarda gözaltına alınan 22 kişi tutuklandı, 80 kişi hakkında yakalama kararı çıkarıldı.

Nurdağı'nda onlarca kişinin yaşamını yitirdiği site ve apartmanların müteahhitliğini yapan, aynı zamanda Nurdağı Belediye Meclis üyesi ve İmar Komisyonu'nda görevli Yunus Kaya, perşembe günü Mersin'de yakalandıktan sonra tutuklandı. Yunus Kaya'nın, Nurdağı Belediye Başkanı Ökkeş Kavak'ın kardeşine ait inşaat şirketiyle ortak projeler yaptığı belirlendi. İslahiye Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen soruşturma kapsamında Nurdağı Belediye Başkanı Ökkeş Kavak, gözaltına alındı. İslahiye'ye götürülen Kavak'ın ifadesi alındı.

BAŞKAN DA YAKINLARINI KAYBETTİ

Çöken binaların müteahhidi olan Yunus Kaya ile ortaklığı ve inşaat aşamasında belediyenin yapması gereken denetimleri gerçekleştirmediği öne sürülen Ökkeş Kavak'ın, ilk ifadesinde; deprem felaketinde çok sayıda yakınını kaybettiğini, daha önce müteahhitlik yaptığını ancak belediye başkanı olduktan sonra şirketi, kardeşi Osman Kavak'a devrettiğini söylediği öğrenildi.

Adana'da deprem soruşturmasında 62 kişi hakkında gözaltı kararı

Adana'da yıkılan binaların müteahhidi Lefkoşa'da gözaltına alındı

Ataşehir Belediyesi'ne operasyon: 28 gözaltı

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (25)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ALİ HAYDAR YILDIRIM26 Şubat 2023 20:06

    Hatay da en çok ölüm oldu acaba oradaya da yargı el atacakmıdır.

  • Mucise Reis : )26 Şubat 2023 17:07

    suçlu bulundu. onbinlerce yıkılan binaları 200 kişi inşa etmiş. Devlet içine sızabilen bu güçler devletin hiç bir gücü ve kurumunca yakalanamamış ... İnanan var mı ? ...delillerin yıkıldığı belediye binalarına sahip çıkamıyorlar, bugun 15 bin kişi tutukla, ee delil yoksa salarsın.... bir işide adam gibi yapsalar şaşırıcam artık. vizyon, misyon, herşey sıfır

  • borsacı26 Şubat 2023 13:51

    yalova depreminde herkes paklandı koray aydın bile paklandı ise bu depremde de bir kaç gün sonra hepsi salıverilir paklanır.

  • YUSUF KALEKAPISI26 Şubat 2023 20:05

    Benim hala aklım almıyor koray aydın yüce divana gitti ordan nasıl aklandı  demek ki anlaşmalı döğüşler var.

  • baran26 Şubat 2023 19:49

    Hastalıklı zevat Hata yı Kahramanmaraş ı Malatya yı Adana yı kim kurdu oraya?  500 yıldır orada o şehirler!  Herhangi bir şehirde aynı şiddette iki deprem üst üste oolursa sonuç farklı olmaz.  Özellikle İzmir de çok daha feci sonuçlar olur.  Suçle arıyorsan her yerde!  Özellikle Buca da yerin çok derin olmayan  6-10 m. de su çıkıyor!  10 15 katlı binalara izin veren Buca belediyesi cevap versin!  Git ona sor.  Ha senin derdin devlet otoritesi ile uğraşmak zayıflatmak ise avucunu yalarsın.  

  • Mucise Reis : )26 Şubat 2023 17:08

    Baran bey 45 bin kişi rahmetli oldu yaşları genç ortalama geç.. kaç kişi rahmetli olunca istifa gelecek ? parti tüzüğünüzde ne diyor ? 100 bin mı 500 bin mı 1 milyon mu ? sen onu anlat...

  • baran26 Şubat 2023 15:21

    İzmir depreminde tutuklananlar salındı mı ceza mı aldı?  haberin var mı?  

  • Barkın26 Şubat 2023 13:43

    Her belediyede biraz kokuşmuşluk var Ama Chp li belediyelerin hali daha kötü.Çocuk parklarına pkk bayrağından tut terörist işçilere adam kayırmaktan tut zimmete para daha neler neler

  • fafa26 Şubat 2023 13:02

    Bu tutuklananlar hangi suçlarla suçlanacak,milletin gazını alıyorlar,yaptıkları cinayetler yanlarına kar kalacak.Birkaç ay sonra herşey unutulur tutuklular dışarı çıkar,çünkü bu ülkede adalet yok.

  • fafa26 Şubat 2023 12:56

    Okuduğuma göre ihalelerin çoğunluğu özellikle kamu ihaleleri hep aynı AKPlilere verilmiş,şimdi o devlet dairelerine nasıl girilecek?Yunus Kaya denilen adamın yaptığı bütün binalar çökmüş bu ihaleleri verenler acaba vicdan azabı  çekiyorlar mı?

  • Adana26 Şubat 2023 12:53

    O bölge milletvekili de hepsi istifa et sin bütün partileri istifa etsin maaslari iptal edildi sin

  • baran26 Şubat 2023 11:58

    İmamoğlu seçimden önce yılda 100 bin konut vaadi ile geldi.  Peki kaç konut yaptı.  Hiç  O nu da geçtik İstanbul da ki bütün kentsel dönüşüm projelerine dava açıp engellemiştir.  Diyorum ya İstanbul İstanbıl olalı böyle kaşar görmedi.Bunların hayatları yalan dolan köstek olmak.  

  • İstanbul 26 Şubat 2023 12:24

    Kardesım imonoglu baskan olmaz depremde tatil Amerika veya İngiltere giderdi önce CHP belediye başkanı maas ögretmen maas olsun huzur hakları iptal olsun onu yapsın

  • yorum 26 Şubat 2023 11:48

    artık adalet yerini bulsun

  • Hasan taş 26 Şubat 2023 10:06

    Bakan istifa etmeli

  • baran26 Şubat 2023 15:26

    Hatay ı bakan mı kurdu oraya?  Rönesans sitesini bakan mı açtı yoksa Bay K.oğlu ve İmamoğlu ile beraber mi açtılar?

  • MERHALET KUŞUÖTMEZ26 Şubat 2023 11:07

    Seninkiler iktidar da olsa bu depremden kimsenin burnu bile kanamayacakmı idi.

  • ALİ KODUŞ26 Şubat 2023 11:06

    Neden istifa etsin depremi bakan mı yaptı.Sana soruyorum belediye başkanları ve ekibi zamanında inşaatlar ile sorumluluklarını yerine getirseler idi bu yıkımlar fazla olmaz idi.senin dediğin olması 100 senelik zaman içinde yapılan tüm binaların sıfırdan yapılması gerekir.hatayda 400 yıllır kilise ilk defa yıkıldğına göre depremin şiddeti ortada.

  • Burhan 26 Şubat 2023 09:31

    Esenler.istanbul esenler ilçesi .muhurlu bina çok araştırılsın hangi belediye da yolsuzluk varsa içeri alınsın istanbul dahi türkiye gebeli

  • AHMET ÖZBİLEN26 Şubat 2023 10:10

    sana soruyorum karıştırıcı neden Esenler de diğer belediyeler yoktur.Çünkü Eskenler belediye başkanı geleceğin İstanbul Belediye başkanı olduğu için karalamak istiyorsun .

  • Günah keçisi26 Şubat 2023 00:01

    En kısa sürede serbest bırakılacaktır.

  • FİNANS DÜNYASI26 Şubat 2023 10:07

    Bu binaların zemin etütünden inşaatın tüm aşamalarından ve oturum iznini kim verdi hükümetmi verdi hadsiz tabiki belediye ve ekibi korumlu.hepsi muhatbet hapisle yargılanmalı diğer belediye başkanlarına da konulmalı kentsel dönüşüme karşı olanlarda tutuklanmalı.

  • Ali25 Şubat 2023 23:13

    20 yıldır görev yapan... Belediye başkanları..imar müd... Ve onaylayan denetim yapan ve oturma izni veren hesap vermesi gerekiyor

  • YUSUF KALEKAPISI25 Şubat 2023 22:22

    CHP li bir belediye başkanı tutuklansa muhalefet kıyameti koparır idi.Bence diğer illerin belediye başkanlarınıda yargımız incelesin.

  • ALİ HAYDAR TÜRKÜBAŞI25 Şubat 2023 20:56

    Diğer yerlerin belediye başkanları ve ekipleride aynı şekilde yargılansın .