E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemAdana'da yıkılan binaların müteahhidi Lefkoşa'da gözaltına alındı---

Adana'da yıkılan binaların müteahhidi Lefkoşa'da gözaltına alındı

Adana'da yıkılan binaların müteahhidi Lefkoşa'da gözaltına alındı
11 Şubat 2023 - 18:53 borsagundem.com

Depremden etkilenen Adana'da yıkılan bazı binaları inşa eden firmanın sahibi Hasan Alpargün, KKTC'nin başkenti Lefkoşa'da gözaltına alındı

Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Adana'da yıkılan bazı binaları inşa eden Alpargün İnşaat'ın sahibi Hasan Alpargün, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin (KKTC) başkenti Lefkoşa'da gözaltına alındı.

Emniyet kaynaklarından edinilen bilgiye göre, hakkında "Taksirle Öldürme ve Yaralamaya Neden Olmak" suçlarından arama kararı çıkarılan ve KKTC'ye kaçtığı öğrenilen Alpargün'ün, KKTC’de yapılan çalışmalar sonucu Lefkoşa Emniyet Müdürlüğüne teslim olması sağlandı.

Devam eden çalışmalarda Alpargün'ün 990 bin dolar, 890 bin avro ve 500 bin Türk lirasını Türkiye'den transfer etmeye çalıştığı ve Lefkoşa Demirhan bölgesinden daire satın alma girişiminin olduğu öğrenildi.

TBMM çalışmalarına 21 Şubat'a kadar ara verilecek

526 depremzede çocuktan 78'i ailelerine teslim edildi

10 İlde işsizlik ve çalışma ödeneği 15 Şubat'ta ödenecek

3 takım daha liglerden çekildi

O müteahhit paralarla yurtdışına kaçarken yakalandı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Enteresan13 Şubat 2023 08:19

    Meslek odalarına ve tabipler birliğine söylenmeyen laf kalmiyor iş siyasete gelince. Şu depremde bile binaları ayakta kalıyorsa bunun sebebi ahlaktır. O ahlaki demiri betonu çalınmamış binalarında bile görüyorsunuz.

  • İlginç 13 Şubat 2023 08:00

    Deprem vergileri ne oldu? Bu vergiler hala bur de üstelik alınıyor. Depremle alakalı olarak nereye harcanıyor peki? Kitapçık mi bastırılıyor sadece?

  • VaTaNDaŞ12 Şubat 2023 14:57

    1999 depreminde bangır bangır bağıran siyasiler bugünki  eksiklikleri iş bilmezliği eleştirenlerin peşine düşüyor.. Bilim adamları sürekli söyledi anlattı deprem olacak dedi.. Peki siz 20 yıldır deprem için ne yaptınız??? Bugün bikaç mütaahhit tutuklasan nolacak?? Ölenler geri mi gelecek.. Göreceksiniz bakın yakaladıkları da en fazla bikaç yıl yatıp çıkacaklar.. Ülkeye maalesef cehalet hakim olmuş.. Ne desek boş.

  • Serkan12 Şubat 2023 13:52

    Orda yargilansin orda daha agir ceza yer

  • HASAN HÜSEYİN KARTAL11 Şubat 2023 20:17

    Yasal olarak suçlu ise en az 50 yada ağırlaştırılmış  mühebbet hapis verilsin.