E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiNordea Bank'tan faiz artırımı tavsiyesi---

Nordea Bank'tan faiz artırımı tavsiyesi

Nordea Bank'tan faiz artırımı tavsiyesi
31 Mayıs 2018 - 13:23 borsagundem.com

İskandinav yatırım bankası Nordea Bank'a göre Euro/TL'de düşüşün devamı için TCMB 300 baz puan daha faiz artırmalı

İskandinav yatırım bankası Nordea Bank, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) gelecek hafta gerçekleştireceği toplantı öncesi değerlendirmelerini paylaştı.

Bankaya göre Euro/TL'de düşüşün devam etmesi için 300 baz puana kadar yeni faiz artırımı gerekiyor.

Nordea'dan yapılan değerlendirmede, "Euro/TL'de ek düşüş için 100-300 baz puan faiz artışı gerekli." dedi. Nordea'ya göre 100 baz puandan daha az faiz artırımı ise yetrersiz görülebilir.

Nordea, TCMB'nin şahin durşunu koruyacağını düşünüyor.

Raporda, "7 Haziran'daki para politikası kurulu toplantısı önemli olacak. TCMB'nin kendisini enflasyon hedefine ulaşmakta yeterince bağımsız, kredibiliteye sahip bir merkez bankası olarak konumlaması için bir kez daha faiz artırması gerekebilir." ifadeleri yer aldı.

Geç likidite penceresinde 300 baz puan artışla yüzde 16,50'ye çıkan TCMB, yarın 1,5 yıl aradan sonra haftalık repo ihalelerine geri dönecek ve politika faizini yüzde 16,50'ye yükseltecek. 1 Haziran'da başlayacak uygulamayla faiz koridorunun üst bandı da yüzde 18'e çıkacak. Para politikası kurulunca GLP faiz oranları ayrıca ilan edilmeyecek ve yüzde 19,5 olacak.

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek ve TCMB Başkanı Murat Çetinkaya'nın düzenlediği toplantılarda faiz artışı sinyali verildiği belirtilmişti.(Business HT)

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • fafa31 Mayıs 2018 13:40

    Faiz artışları mevduata yansımıyor,bankalar hala 8.5o veya 9.50 faizle para topluyor,bu faiz oranıyla dövizi durdurabilir misin?Öte yandan bankalar tüketici faizini 1.49 'da tutuyor.Bankaların bahanesi paranız az,iyi ama tasarruf böyle olmayacak mı?

  • Sami31 Mayıs 2018 13:39

    İşte Erdoğan’ın karışması yüzünden faiz artırmakra geç kalan Merkez Bankası bu hatasının bedelini ödeyecek.

  • Ümit 31 Mayıs 2018 15:54

    Hazine bonosu alın