E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemNikos Filis: Türkiye'den korkuyoruz---

Nikos Filis: Türkiye'den korkuyoruz

Nikos Filis: Türkiye'den korkuyoruz
24 Haziran 2020 - 12:45 borsagundem.com

Türkiye'nin Doğu Akdeniz'deki çalışmalarından rahatsız olan Yunanistan'da, milletvekili Nikos Filis, "Türkiye'nin bölgesel oyuncu olmaya çalıştığı bu dönemde korkak bir hükümetimiz var" itirafında bulundu

Türkiye'nin Doğu Akdeniz'deki çalışmaları tüm hızıyla devam ederken, bu durum Yunanistan gündeminden düşmüyor. Komşudan sürekli gerilimi tırmandıracak açıklamalar yapılırken Yunan milletvekili Nikos Filis'ten çarpıcı bir itiraf geldi. Filis, Yunan hükümetinin Türkiye'den korktuğunu dile getirdi ve ülkesinin dış politikadaki tavrını eleştirdi.

"Hükümetimiz korkak davranıyor"

Yunan gazetesi Kontranews'e konuşan vekil Filis, Doğu Akdeniz'de yaşanan gelişmeler üzerinden hükümete yüklendi. Hükümetin dış politikasına tepki gösteren Yunan vekil, "Türkiye'nin Suriye, Libya ve Güney Kıbrıs EEZ'de (Münhasır Ekonomik Bölge) önemli bir bölgesel oyuncu olmaya çalıştığı bu dönemde ABD'nin planlarına bağlı korkak bir hükümetimiz var" açıklamasında bulundu.

Yunanistan provokatif davranıyor

Türkiye'nin Doğu Akdeniz'deki sondaj çalışmalarını hazmedemeyen, hem Akdeniz hem de Ege'de TSK karşısında küçük duruma düşen Yunanistan, Türkiye'yi provoke etmeye yönelik söylemlerde bulunuyor. Bu kapsamda Yunanistan Genelkurmay Başkanı Konstantinos Floros Türkiye'ye savaş tehdidinde bulunmuştu. Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar bu tehdide, "Yunanistan'ın matematiksel olarak bizimle savaşma şansı yok" şeklinde yanıt vermişti.

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (9)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • KERİM 24 Haziran 2020 17:37

    ÜLEN ADAMLAR NE YÜZSÜZ ARSIZ....OTURUN OTURDUĞUNUZ YERDE...HER YERİ İSTEYİP DURMAYIN ..DİMYATA PİRİNCE GİDERKEN EVDEKİ BULGURDAN OLMAYIN..

  • Alamancı24 Haziran 2020 15:55

    AAAAA. içimizdeki Alamanları çok üzdünüz ama bak oldu mu şimdi . Çok üzüleceksiniz Alamanlar Çooooookkkkk ha ha ha 

  • Burak24 Haziran 2020 14:22

    Gecti o zamanlar. Turkiye super guc olma yolunda. Yakinda adalardaki silahlarida bosaltacaksiniz mete zoru ile sonrasinda ada deviri bile olabilir.

  • fafa24 Haziran 2020 13:13

    Sayın Filis,Hükumetiniz korkak değil,cesur olsa ne olacak,savaşacak mıyız,buna gerek var mı,bizi Doğu Akdeniz'e hapsetmeniz doğru mu?Sizin nüfusunuz az,yakında daha da azalacak,gelin sınırları açalım,ekonomik işbirliğine gidelim,siz de kazanın biz de kazanalım,aksi halde size silah satan Fransa ve Amerika zenginleşirken siz fakirleşiyorsunuz.Tabii biz de.

  • n24 Haziran 2020 15:12

    dış politikamızı bu adam yapsa suandakilerden daha iyi iş çıkarırdık

  • doğru24 Haziran 2020 14:05

    güzel yorum.

  • Kenan Çakar 24 Haziran 2020 12:56

    Ne olacaktı ya tarram

  • doğru24 Haziran 2020 14:06

    seviye sıfır?

  • Azad24 Haziran 2020 12:50

    Güçlü ülkelere taviz vermeden bize karşı ses yükseltemezsiniz, o da geçici olur. İyi komşu olun, ses çıkarmıyoruz diye adalarımızı işgali sürdürmeyin, bir gece ansızın...