E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıNikel elektrikli araçla kıymete bindi---

Nikel elektrikli araçla kıymete bindi

Nikel elektrikli araçla kıymete bindi
13 Ocak 2022 - 08:38 borsagundem.com

Elektrikli araç üretiminin artmasıyla birlikte nikel son 10 yılın zirvesine çıktı.

BORSAGUNDEM.COM

Nikel, stokların azalması ve büyük otomobil üreticilerinin elektrikli araç üretimini artırmasıyla on yılın en yüksek seviyesine çıkarak emtia piyasalarında ralliye katıldı.

Daha güçlü ev pillerinde kullanılan metal, Londra Metal Borsası tarafından onaylanan depolardaki stokların 51. gün düşmesiyle çarşamba günü yüzde 4 kadar artarak 10 yılın en yüksek seviyesi olan 22.745 dolara ulaştı. Çin'de resmi depolardaki nikel stokları sadece 4.859 tonla rekor düşük seviyeye yakın bulunuyor.

Goldman Sachs, “Çin'in stokların ciddi şekilde tükendiği bir anda hız kazanmasıyla birlikte, mikro ve makro koşullar uyum sağlamaya başlıyor ve metallerin yeniden fiyatlandırılmasını kıtlığa doğru yönlendiriyor” dedi.

Elektrikli araçların şarj istasyonları için düzenleme

 

Elektrikli araçta 100 milyar dolarlık halka arz dalgası

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mucise Reis ;)13 Ocak 2022 11:38

    Hemen varsa bizde kg kg saf biçimde satalım :D zaten madenler vardı, işlemeden bedavaya dunyaya ucuz ucuz satıyoruz. Sankı madenler 100 yıl aralıksız aynı verimde çıkıp satıcaz. neymış ? ihracat artıyor :D yahu o madenleri maınalaşan, gelişen turkıye dunyaya teknolojı satarken dışardan usd olarak alınacak :D ya gelışen ulke madenı kg ile satmaz. işleyemıyoruz bile kum taşır gibi çıkartıp bedavaya satıyoruz. boyle medel ne çinde var ne abd ne japonya. bu model kaputılasyon modelıdır. ucuza milli servetin bedaya el değiştirmesidir. anlamayanlara, pamuk uretıyorsun satıyorsun. pamuk işlediğinde kumaş oluyor. kumaş olunca pantolon ceket hırka battanıye paraşut iplık vb. vb. üretiyorsun yabancıya bin alandan ihracat edıyorsun her üreteden işçi çalıştırıyor, devlet skg gelırvergisi kdv kazanıyor kamyoncusu naklıyecısı otelcısı lokantası işden para kazanıyor. devlet gelır üzerine gelır elde edıyor vergileri dolaylı olsada. ama maden veıyorsun bedavaya. ihracat arttı  :D