E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaOtomotivElektrikli araçların şarj istasyonları için düzenleme---

Elektrikli araçların şarj istasyonları için düzenleme

Elektrikli araçların şarj istasyonları için düzenleme
28 Kasım 2021 - 10:09 borsagundem.com

Türkiye, elektrikli araç devrimine hazırlanıyor. Yerli otomobil TOGG başta olmak üzere elektrikli araçların şarj alt yapısının genişlemesi için önemli bir adım atıldı. Şarj istasyonlarının hukuki düzenini oluşturacak düzenleme Meclis'in gündeminde.

Türkiye'de şarj altyapısının elektrik araç kullanımını destekler seviyede olması için de çalışmalar devam ediyor.

Türkiye'de şu anda 2 bin kadar şarj istasyonu var. Ancak elektrikli araçların artmasıyla gelecek yıllarda yüz binlerce şarj istasyonuna ihtiyaç olacak.

Düzenleme Meclis'in gündeminde

Şarj altyapısının genişletilmesi için çalışmalar sürerken bu istasyonlarla ilgili yasal düzenleme de Meclis'in gündeminde yer alıyor.

Teklifle birlikte sistemin kurulumu ve hizmet şartları için hukuki alt yapı hazırlandı.
Sürdürülebilir şarj alt yapısı ile serbest piyasanın tesis edilmesi ve piyasanın işleyişiyle ilgili temel ilkeler belirlendi.

Yeni dönemde şarj hizmeti verecek şirketlerin lisans alması istenecek. Şarj istasyonu, şarj hizmeti ve şarj istasyonu işletmecisi gibi kavramlar mevzuata girecek.

Kullanıcı hakları belirlendi

Elektrikli araç kullanıcılarının hakları da tespit edildi. Şirketler elektrikli araç sahiplerinden şarj ve şarj hizmet bedeli dışında ücret talep edemeyecek.

Belirlenen fiyatlar dijital ortamlarda ilan edilecek. Düzenlemenin yasalaşmasıyla elektrikli araçlar için şarj istasyonlarının kurulumu ivme kazanacak.

İşte en ucuz sıfır otomobiller

 

Togg Ceo'sundan fiyat mesajı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • hidrojen28 Kasım 2021 21:34

    Elektrikli otoların ömrü 10 -15 yıl ile sınırlı kalacaktır. Kullanımda çok sıkıntılar olacak. Bence bu bir geçiş dönemi için olacaktır. Esas çözüm. Hidrojen kullanan arabaların ekonomik olarak üretimleri ile ömrünü tamamlamış olacak..

  • Mucise Reis ;)28 Kasım 2021 11:18

    İlkellik. bu sistem tesla modeli. Çin ve tayvan modelini biri anlatsın :D hiç mi okuyup, araştırmadan rekli tv lerçıkmışken, siyaz beyaz tv gibi istasyon  şarjı kullanılıyor ? bu konu hakkında ciddi bir çalışma yapmıştım. 1 - polis otolaro görevde şarjı biyi kalıyor. 911 araçları öyle. rafikte fazla bekleme yol tıkanıklıgı kaza anında 10 larca elektrıklı araç yolda kalıp şehir trafiği çekicilerle 1 gunde açışamıyor :D yaaa Araştırn hacılar : ))) dua dua tek başına yetmez. eee ne olacak ? sök +tak olacak. cep telefonu şarjın bitti. Dolduramıyorsun. eee dolu şarjını takarsın :D elektrık şebekesimi arıyacaksın ? aaaaAa nasıl olacak?  şöyle olacak... sürgülü sistem var eskiyi sök, yeniyi tak. örnek geleğe dönüş otomobili. yada uzay filmlerinde takılan sökulen piller gibi :D çok fazlası var. Biz olayın karikatör kısmındayız malesef.. :D bunun at yapıları hakkında büyük plan projeler var. tvler gazeteler konuya hakim değil.