E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaElektrikli araçta 100 milyar dolarlık halka arz dalgası---

Elektrikli araçta 100 milyar dolarlık halka arz dalgası

Elektrikli araçta 100 milyar dolarlık halka arz dalgası
25 Kasım 2021 - 10:14 borsagundem.com

BofA göre, tüm dünyada elektrikli araç kullanımının artırılmasına yönelik çabalar, elektrikli araç sektörüne 2023 yılının sonuna dek yaklaşık 100 milyar dolarlık fon getirebilecek üç yıllık ilk halka arz (IPO) dalgasına yol açabilir.


Bank of America Küresel Mobilite Grup Yatırım Bankacılığı eş başkanı Patrick Steinemann, “Sektörde, bataryalardan şarj arabalarına, artan yatırımlar, şirketlerin birimlerini ayırmalarına ve aynı zamanda halka açılmalarına yol açacak” dedi.

Steinemann, verdiği bir söyleşide, “Elektrifikasyon alanında, elektrikli araçların, bataryaların ve şarj araçlarının bütün olarak değer zincirinde, halihazırda 100 milyar dolara kadar IPO gelirinin elde edileceği bir dalgaya doğru ilerliyoruz” şeklinde konuştu.

2021 yılında söz konusu sektördeki en büyük ilk halka arz elektrikli kamyon üreticisi Rivian Automotive Inc.’den geldi. Şirket bu ayın bu ayın başlarında ABD piyasasına kote olarak 13,7 milyar dolar elde etti ve şirketin hisseleri halka arz fiyatına göre yüzde 47 değer kazandı.(Bloomberg)

Halka arz sayısı ve bankalarda büyük artış

 

BofA petrolde beklentisini yükseltti

 

BofA'dan küresel fon raporu

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)