E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemNijerya'da Lassa ateşi salgını nedeniyle ‘acil durum’ ilan edildi---

Nijerya'da Lassa ateşi salgını nedeniyle ‘acil durum’ ilan edildi

Nijerya'da Lassa ateşi salgını nedeniyle ‘acil durum’ ilan edildi
29 Ocak 2020 - 16:27 borsagundem.com

Nijerya hükümeti, hayvanlardan insanlara geçen ve ölümcül olabilen Lassa ateşi salgını nedeniyle ülkede ''acil durum'' ilan etti

Nijerya Hastalık Kontrol Merkezi’nden (NCDC) yapılan açıklamada, ülkede salgının her gün artması nedeniyle "acil durum ilan edildiği" ve salgınla mücadelede yeni çalışmalara başlandığı belirtildi.

Açıklamada, ocak ayı başından beri ülkenin 19 eyaletinde 258 vaka tespit edildiği ve 41 kişinin yaşamını yitirdiği kaydedildi.

Öte yandan Nijerya Sağlık Bakanı Dr. Osagie Ehanire, yaptığı açıklamada, Sağlık Bakanlığı ve çeşitli sağlık kurumlarıyla iş birliğinde tespit edilen vakaların ardından bölgelere sağlık ekipmanlarının gönderildiğini söyledi. 

Mali, Togo, Gana, Liberya ve Sierra Leone gibi birçok Afrika ülkesinde görülen Lassa ateşine Nijerya'da ilk olarak 1969'da ülkenin kuzeydoğusundaki Borno eyaletinde rastlanmıştı.

Fare dışkısıyla temas sonucu bulaşan hastalık, insandan insana geçebiliyor ve ölümcül kanamalı ateşe yol açıyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Burak29 Ocak 2020 19:55

    Bir çok hastalık kedi köpek fare papağan su kaplumbası vs...... saymakla bitmez gibi hayvanlardan insanlara geçiyor.İnsanlar olarak evlerde evcil hayvan beslemek çok riskli , tüyü , salyası , kakası her tarafı mikrop bu hayvanların.hayvanları doğaya bırakın onların evi orası , eve alıp hem kendinizi ateşe atmayın hemde onlara eziyet etmeyin.Hayvanın evde ne işi var ya hemster besleyenler var fare ya o fare resmen fare ........kedi de fare , farenin et yiyen cinsi , kedi köpek gibi hayvanlar götünü yalar sonra tüylerine sürer onlarda havada uçar yemeklerin üzerine konar cuuup mideye sonuç kedi boku , köpek boku yemiş olursun yanlış söylüyorsam tükürün yüzüme ....EVDE HAYVAN BESLENMEZ KUŞ BİLE BESLENMEZ.

  • Ozan30 Ocak 2020 20:22

    Bizde kedi var ve her fırsatta kendini temizler ,günde en az 30 kez kendi ile ilgilenir temizlik yapar!her canlı temiz dikkat etmiyorsun çünkü!lağam faresi diye bildiğin fare bile temiz!hayvanları gözlemlemediğin için zekan kıt...senin gibi tiplemeler böyle haberlerden sonra canlılara nefret kin besleyip savaş açıyor!b.k kafalı herif.

  • Bika29 Ocak 2020 17:52

    İstanbul'da Nijeryalı kaçak çok, Afrikalılara vize yok.

  • Vatandaş 01 Şubat 2020 10:07

    Maalesef ülkemiz yolgecen hanı gibi oldu Her türlü hastalık hırsızlık mafya terör gibi her türlü olumsuz durumlara karşı tehlikeye AÇIK bir durumdayız. Çok sıkı bir politika uygulanması gerekir.

  • SANIRIM29 Ocak 2020 16:47

    Birileri Dünya nüfusunu azalmak istiyor. Laboratuvarlar ilaç değil sanırım hastalık üretiyor. ABD ve Siyonist Bankerler iş başında sanırım.

  • doğru29 Ocak 2020 18:41

    bu hastalıklar labaratuarlarda üretilseydi ilaç şirketleri virüsleri ortadoğu ve türkiyeye atarlardı ,bu salgınlar ençok çin ve afrikada gelişiyor ,sebebi buralarda her türlü hayvan çiğ veya pişmiş olarak yeniyor ve elle temas ediliyor ayrıca hijyen şartlarına uyulmuyor...