E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaNew York borsası yükselişle açıldı ---

New York borsası yükselişle açıldı

New York borsası yükselişle açıldı
22 Nisan 2024 - 17:10 borsagundem.com

Fed'in faiz indirimlerine ne zaman başlayacağına ilişkin belirsizlikler sürerken New York borsası yeni haftaya pozitif bir başlangıç yaptı.

New York borsası, haftanın ilk işlem gününe yükselişle başladı. Açılışta Dow Jones endeksi yüzde 0,34 artarak 38.116,89 puana çıktı.

S&P 500 endeksi yüzde 0,40 artışla 4.987,33 puana ve Nasdaq endeksi yüzde 0,75 kazançla 15.396,12 puana yükseldi.

ABD Merkez Bankasının (Fed) faiz indirimlerine ne zaman başlayacağına ilişkin belirsizlikler sürerken pay piyasaları yeni haftaya pozitif bir başlangıç yaptı.

ABD'de bu hafta yoğun veri gündemi ile büyük teknoloji şirketlerinin bilançoları yatırımcıların odağında yer alırken analistler, perşembe günü açıklanacak büyüme verilerinin piyasaların yönü üzerinde etkili olabileceğini belirtti.

Analistler, bu hafta ABD'nin teknoloji devlerinin açıklanması beklenen finansal sonuçlarının da sektör ve hisse bazlı oynaklığı artırabileceğine işaret ederek, özellikle Tesla, Meta, IBM, Microsoft, Alphabet gibi şirketlerin bilançolarının takip edileceğini aktardı.

Öte yandan, ABD'li elektrikli otomobil üreticisi Tesla'nın hisseleri, şirketin ABD'deki fiyat indirimlerinin ardından Çin ve Almanya dahil bir dizi büyük pazarda fiyatlarını düşürmesinin ardından yüzde 2'ye yakın değer kaybetti.

Yatırımcıların favori sektörü için yüzde 40’lık çöküş uyarısı

 

Barings: Türk hisse senetlerindeki düşüşler alım fırsatı olabilir

 

Piyasaların boğaları için büyük sınav başladı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)