E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaNew York borsası karışık seyirle kapandı---

New York borsası karışık seyirle kapandı

New York borsası karışık seyirle kapandı
18 Nisan 2024 - 23:33 borsagundem.com

Yatırımcılar, açıklanan veriler ve şirket bilançolarından ekonominin gidişatına dair ipuçları ararken, pay piyasalarında karışık seyir izlendi

New York borsası günü karışık seyirle tamamladı.

Kapanışta Dow Jones endeksi yüzde 0,06 artışla 37.775,38 puana yükseldi.

Üst üste beşinci günü düşüşle tamamlayan S&P 500 endeksi ise yüzde 0,22 azalışla 5.011,12 puana inerken, ekim ayından bu yana en uzun kayıp serisini kaydetti.

Nasdaq endeksi yüzde 0,52 azalarak 15.601,50 puana geriledi.

Yatırımcılar, açıklanan veriler ve şirket bilançolarından ekonominin gidişatına dair ipuçları ararken, pay piyasalarında karışık seyir izlendi.

FED İMALAT ENDEKSİ ARTTI

ABD'de Philadelphia Fed İmalat Endeksi nisanda 15,5'e çıkarken, Nisan 2022'den bu yana en yüksek değerini aldı.

Piyasa beklentilerinin üzerinde gelen endeks, art arda üçüncü ay da pozitif değer alarak sektörde genişlemenin devam ettiğine işaret etti.

ABD'de ilk kez işsizlik maaşı başvurusunda bulunanların sayısı ise geçen hafta bir önceki haftaya göre değişim göstermeyerek 212 bin olurken, piyasa beklentilerinin altında kaldı.

Ülkede ikinci el konut satışları da martta yüzde 4,3 azalışla beklentilerin altına düştü.

ANALİSTLERE GÖRE BELİRSİZLİK FİYATLAMALARI ZORLAŞTIRIYOR

Analistler, ABD'de iş gücü piyasasının dirençli kaldığını belirterek, ABD Merkez Bankasının (Fed) gelecek dönem politikalarına ilişkin belirsizliklerin fiyatlamaları zorlaştırmaya devam ettiğini söyledi.

Fed yetkililerinin açıklamaları da takip edilirken, New York Fed Başkanı John Williams, faiz indirimi konusunda acil ihtiyaç olduğunu düşünmediğini, faiz indirimlerinin ekonomik aktiviteye göre belirleneceğini dile getirdi.

Atlanta Fed Başkanı Raphael Bostic de enflasyonun hedefe beklediğinden daha yavaş döneceğini belirterek, faiz indirimleri konusunda acele içinde olmadığını ifade etti.

Kurumsal tarafta, bugün bilançosunu yayımlayan Tayvan merkezli yarı iletken şirketi TSMC'nin kar ve geliri tahminlerin üzerine çıktı. Şirketin hisseleri, yapay zeka uygulamalarında kullanılan gelişmiş çiplere yönelik güçlü talep nedeniyle ilk çeyrekteki gelir ve karında artışlar bildirmesine rağmen yüzde 5'e yakın değer kaybetti.

SPK 34 izinsiz foreks sitesini erişime kapatıyor

 

SPK'dan 8 kişiye 4,4 milyon TL ceza

 

SPK'dan biri halka açık, toplam iki şirkete para cezası

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)