E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaNew York borsası günü karışık seyirle kapadı---

New York borsası günü karışık seyirle kapadı

New York borsası günü karışık seyirle kapadı
26 Mart 2019 - 03:32 borsagundem.com

ABD borsaları haftanın ilk gününde, küresel ekonomideki büyümenin yavaşlayacağı endişesiyle negatif ve pozitif bantta gidip geldi. Dow gün sonunda sınırlı bir yükseliş elde ederken S&P 500 ve Nasdaq ekside kapandı

Cuma günü sert düşüşle haftayı kapatan ABD borsaları, yeni haftanın ilk günü karışık bir seyirle günü tamamladı.

Cuma günkü düşüşte en büyük faktör olan 10 yıllık ABD Hazine tahvilleri ile 3 aylıklar arasındaki farkın 2007'den bu yana en düşük seviyeye gerilemesi olmuştu. Wall Street yatırımcıları, tahvillerdeki bu gelişmeyi bir krizin habercisi olarak algılamayı Pazartesi günü de sürdürdü. 

Apple TV'yi tanıtmasının ardından hisseleri yüzde 1.2 oranında gerileyen Apple, S&P 500'ü aşağı çeken faktör oldu. 

Günü yükselişle kapayan tek endeks olan Dow'un bu performansında ise Boeing hisseleri büyük rol oynadı. Boeing'in 737 Max modelleri için yaptığı yazılım güncellemesi ve eğitim açıklamasının ardından Qatar Airways ile son ölümcül kazanın yaşandığı Etiyopya Hava Yolları'nın Boeing'e güven duyduklarını bildirmeleriyle Boeing hisseleri yüzde 2.20 oranında değer kazandı. 

Dow Jones sanayi endeksi günü yüzde 0.06 oranında ve 14.51 puan artışla 25.516,83 seviyesinde kapadı. S&P 500 yüzde 0.08 oranında ve 2.35 puan düşüşle gün sonunda 2.798,36 puana geriledi. Nasdaq da 5.36 puan ve yüzde 0.07 oranında düşüşle günü 7.637,54 puanda tamamladı. 

ABD borsaları bu hafta, Pekin'deki ticaret görüşmelerini izleyecek. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)