E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD borsası Fed tutanakları ve G-20 endişesiyle düşüşle kapandı---

ABD borsası Fed tutanakları ve G-20 endişesiyle düşüşle kapandı

ABD borsası Fed tutanakları ve G-20 endişesiyle düşüşle kapandı
30 Kasım 2018 - 03:07 borsagundem.com

Bugün başlayacak G20'de Trump'ın Çin lideriyle yapacağı görüşme için karışık sinyaller vermesi yatırımcıyı tedirgin etti. Fed tutanaklarından faiz artırımına devam işareti çıkması ve dünkü verilerin beklenti gerisinde kalması da düşüşte etkili oldu

New York borsası, "G20 Liderler Zirvesi" öncesinde düşüşle kapandı.

Kapanışta, Dow Jones Endeksi yüzde 0,11 düşüşle 25.338,83 puana, S&P 500 Endeksi yüzde 0,22 kayıpla 2.737,80 puana ve Nasdaq Teknoloji Endeksi yüzde 0,25 azalışla 7.273,59 puana geriledi.

Analistler, hisse senetlerinde yarın başlayacak G20 Zirvesi öncesinde yaşanan dalgalanmayı ABD Başkanı Donald Trump ve Çin Devlet Başkanı Şi Cinping arasında gerçekleşecek görüşmeden çıkacak sonuca ilişkin belirsizliğe dayandırdı. Analistlere göre Trump'ın Şi ile yapacağı görüşme için karışık sinyaller vermesi yatırımcıları tedirgin etti. 

FED TUTANAKLARI

Önceki gün Fed Başkanı Powell'ın faiz artırımlarında yavaşlama olacağı şeklindeki sözleri, yatırımcı tarafından faiz artırımlarının duracağı şeklinde yorumlanmış ve hisseler bundan olumlu etkilenmişti. Ancak dün açıklanan Fed tutanaklarında faiz artırımlarına devam sinyali çıkması o kazançları sildi. 

EKİM AYI VERİLERİ

Öte yandan, ABD'de bugün açıklanan verilere göre, ülkede ekim ayına ait kişisel harcamalar yüzde 0,6 ve kişisel gelirler yüzde 0,5 artarak beklentileri geride bıraktı. Çekirdek Kişisel Tüketim Harcamaları (PCE) ise aylık bazda yüzde 0,1 ve yıllık bazda yüzde 1,8 artarak beklentinin kaldı.

Fed tutanakları yayınlandı

 

Avrupa borsaları düşüşle kapandı

 

Borsa İstanbul yükselişle kapandı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mehmet30 Kasım 2018 08:32

    Fed faizi artırır ve paralar faize yatar hisse senetleri de ucuzlayıp çakılır. Piyasa kurur.  Bilin bakalım bu kimlerin işine yarar.???