E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriNetaş karlılığını korudu---

Netaş karlılığını korudu

Netaş karlılığını korudu
07 Mart 2014 - 17:07 borsagundem.com

Sistem entegrasyonu satış gelirlerinde 50 milyon dolarlık artış sağlayan Netaş’ın, 2013’teki toplam satış gelirleri 332 milyon dolara ulaştı

BORSAGUNDEM.COM

Türkiye’nin önde gelen sistem entegratörlerinden Netaş, kârlılığını korudu. Teknoloji, inovasyon ve Ar-Ge çalışmalarıyla büyümeye devam eden, sistem entegrasyonu satış gelirlerinde 50 milyon dolarlık artış sağlayan Netaş’ın, 2013’teki toplam satış gelirleri %8 oranında artarak, 332 milyon dolara ulaştı. Geçtiğimiz yıl insan kaynağı ve diğer yatırımlar için 4 milyon dolar yatırım yapan Netaş’ın, kira ve taşınma giderleri hariç Faiz Amortisman ve Vergi Öncesi Kâr Marjı (FAVÖK) 14,8 milyon dolar oldu.

Netaş’ın 2013 yılı finansal sonuçlarını ve bu sonuçların elde edilmesini sağlayan projeleri paylaşmak üzere düzenlenen basın toplantısına, Netaş CEO’su C. Müjdat Altay ve Netaş CFO’su İlker Çalışkan katıldı. Konuyla ilgili bir değerlendirme yapan Netaş CEO’su C. Müjdat Altay, “2013’te yaptığımız uzun vadeli yatırımların kârlılığa etkisini, 2014 ve 2015 yıllarında göreceğiz. 2014’te hedefimiz, cirodaki sistem entegrasyonu projelerinin payını düzenli biçimde artırmak. Netaş, bir ülkenin özgürleşmesinin teknoloji üretiminden geçtiği inancıyla, küresel teknoloji markası olma hedefi doğrultusunda yoluna devam ediyor.” dedi.

 Finansal sonuçlarla ilgili bilgi veren Netaş CFO’su İlker Çalışkan ise “Netaş’ın kayıtlı sipariş oranı 2013’te bir önceki yıla oranla %80 arttı. Bu sonuç, 2014 yılına daha hazırlıklı ve güvenli sipariş yapısıyla girmemizi sağlayarak, özellikle Netaş yatırımcısına güven veren bir ortam hazırladı” dedi. 2014’e yönelik hedefleri paylaşan Çalışkan, Netaş’ın satış gelirlerinde %6 oranında bir artış beklediklerini de ekledi. Basın toplantısı sonunda ise NETAŞ CEO’su C.Müjdat Altay  ve CFO’su İlker Çalışkan gazetecilerin sorularını yanıtladı.

ALTAY: E-BİLET UYGULAMASININ POZİTİF ETKİLERİ OLACAKTIR

Netaş CEO’su C. Müjdat Altay ise stadlaradki e-bilet uygulamalaıyla alakalı samimi açıklamalarda bulundu.
-Statlardaki e-bilet uygulaması tam olarak ne zaman bitecek?
Müjdat Altay: Kanuna göre zaten 2014 nisan ayında bitmesi öngörülüyor. Şu anda 20’nin üzerinde stadyumda çalışmalarımız bütün hızıyla devam ediyor.
-Taraftarlar e-bilet uygulamasına nasıl bakıyorlar?
Müjdat Altay: Şimdi açıkçası e-bilet uygulaması tabi ki bir değişim. Öncelikle şunu söyleyeyim Netaş’ta bizim bir prensibimiz var “Türkiye için yararlı olmayan hiçbir projede biz yokuz”.  48 senedir de bunu ispat ettik. Ben bu projeye yürekten inanıyorum. Çünkü ben insanların aileleriyle birlikte daha nezih bir ortamda sporu keyif alarak izlemesini bekliyorum. Ben bu uygulamanın seyirciye pozitif etkileri olacağını, ama her değişimde olduğu gibi bu değişimde de tepkilerin olduğunu görüyoruz. Tepkilerin de aslında sesin en yüksekten geleceğini de düşündüğümüz için ben burada daha sessiz, daha sporu seven, stada spor için giden, streslerini orada bırakmaya çalışan insanlar için çok iyi bir proje olduğuna inanıyorum.
-E-bilet uygulamasından spor kulüplerinin bir şikayeti var mı?
Müjdat Altay: Bugün gazetede bir haber vardı. Kulüpler Birliği bu projenin önümüzdeki sezona kalması için bir talepte bulunmuş. Ama bunun muhakkak uygulanması lazım. Uygulandığı zaman geniş kitlelerin beğeniyle karşılayacağı bir durum. Burada buna yalnızca e-bilet olarak bakmamak lazım. Bu bir yerde akıllı stadyuma doğru da dönecek ve insanları daha da mutlu edecek bir değişim. Ayrıca Türkiye’de bunun yapılabiliyor olması da çok güzel.

ÇALIŞKAN: 2014’TE BÜYÜK BİR YATIRIM PLANLAMIYORUZ

Netaş CFO’su İlker Çalışkan, “2014 yılında büyük bir yatırım planlamıyoruz” dedi.
-Yeni yatırımlarınız olacak mı?”
İlker Çalışkan: Biz yatırım yılını 2013 senesi olarak belirlemiştik. Üç yıl boyunca yapacağımız işleri bu bölgesel sistem entegrasyonu olma konusundaki hedeflerimize ulaşmak için yatırımlarımızı ağırlıklı olarak 2013 yılında yaptık. 2014 yılında büyük bir yatırım planlamıyoruz.
-Hızlı tren hattı haberleşme projesi ve e-bilet projelinden karlılık anlamında beklentileriniz neler?
İlker Çalışkan:  Şu an Türkiye’deki yapılan hızlı tren hatlarında pazar payımız yüzde 50’lerin üzerinde. 2013 yılının sonlarına doğru bir kontrat daha kazandık, yaklaşık 9 milyon dolar civarında. Bir de 2014’ün başında bir kontratımız var. Buradaki karlılık oranlarımız iyi. Çünkü burada hakikaten yüksek teknoloji zor entegrasyon süreçlerinin içerisinde giriyoruz. Ama daha iyi karlılık oranları bekliyoruz.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)