E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemNetanyahu: Haritayı düzenlemeye başladık---

Netanyahu: Haritayı düzenlemeye başladık

Netanyahu: Haritayı düzenlemeye başladık
09 Şubat 2020 - 07:59 borsagundem.com

İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu, ABD Başkanı Donald Trump'ın Yüzyılın Anlaşması gereği, Batı Şeria'dan bazı parçaları kendi topraklarına katmak üzere harita çalışmalarına başladıklarını açıkladı.

Yedioth Ahronoth gazetesinde yayınlanan habere göre, görev süresi sona eren İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu, ABD Başkanı Donald Trump'ın planı gereği İsrail'in bir parçası olacak toprakların harita çalışmalarının yapılması aşamasında olduklarını ve birkaç hafta içinde biteceğini belirtti.

Haritanın kapsadığı tüm topraklarda, egemenlik anlayışının uygulanacağına işaret eden Netanyahu, bunun, Batı Şeria'daki gayrimeşru yerleşim bölgeleri ile Agvar bölgesinin tümünü kapsadığını kaydetti.

Netanyahu, İsrail için Batı Şeria'sız bir vatanın söz konusu olmayacağını iddia etti.

ABD Başkanı Trump, 28 Ocak'ta Netanyahu ile Beyaz Saray'da düzenlediği ortak basın toplantısında, tek taraflı sözde Ortadoğu barış planını kamuoyuna açıklamıştı.

Kudüs'ün, İsrail'i başkenti kabul edileceğini söyleyen Trump, planın bağımsız bir Filistin devleti ve Filistinliler için son şans olduğunu iddia etmişti.

Filistin'den Netanyahu'ya yanıt: Filistin haritasını tüm dünya biliyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • H.şahin09 Şubat 2020 23:41

    Borsada bir kağıt artmaya başlasın hemen yasak geliyor qnb için hiçbirşey yapmadılar taki 239 tl yi görene kadar

  • Hüradam 09 Şubat 2020 11:46

    Azâmetli bahtsız bir kıt’anın (Asya kıtasının), şanlı tali’siz bir devletin( Osmanlı İmparatorluğu), değerli sâhipsiz bir kavmin (İslam toplumu)reçetesi; ittihad-ı İslâmdır.” (Kur'an ve Sünnet etrafında tek vücut olmaktır.) Müslüman lar birlik olup Hilafet sistemi tesis edilmediği sürece Müslümanların ezilmesi, geri kalması, iç çatışmaların yaşanması kaçınılmazdır.

  • NurMurat09 Şubat 2020 23:39

    Değerli sahipsiz bir kavim diyor açıklamasına islam topluluğu demişsin. Diğerleri tmm da bu nasıl bi ilişki dir sence...

  • Hüradam Güzel insan09 Şubat 2020 22:37

    Muhteşem bir tespit dilerim herkesin gözü açılır.

  • Mehmet09 Şubat 2020 09:31

    Şunlarin tipine bakın aşağılık olmanın resmi resmen, medeniyet maddi konularda ilerlemek asla olmadi ama cahil halka böyle dayatildi