E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemNATO'dan Taliban'ın saldırılarına yönelik açıklama---

NATO'dan Taliban'ın saldırılarına yönelik açıklama

NATO'dan Taliban'ın saldırılarına yönelik açıklama
13 Ağustos 2021 - 20:33 borsagundem.com

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Afganistan'daki durumdan derin endişe duyulduğunu belirterek Taliban'ın saldırıları neticesinde ülkeyi ele geçirmesi halinde tanınmayacağını duyurdu.

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Taliban'ın saldırıları hakkında endişe duyduklarını belirterek yazılı bir açıklamada bulundu.

Stoltenberg çıklamada, NATO üyelerinin bugün Afganistan'daki durum hakkında istişarelerde bulunmak üzere bir araya geldiğini belirterek, "Amacımız, Afgan hükümetini ve güvenlik güçlerini mümkün olduğunca desteklemektir. Personelimizin güvenliği her şeyden önemlidir. Kabil'deki diplomatik varlığımız sürecek."dedi.

"Uluslararası toplum tarafından tanınmayacak"

Çeşitli insan hakları ihlallerinin yanı sıra Taliban'ın neden olduğu yüksek düzeydeki şiddetten derin endişe duyulduğunu vurgulayan Stoltenberg, "Taliban, ülkeyi zorla ele geçirirse uluslararası toplum tarafından tanınmayacağını anlamalıdır. Siyasi çözümü desteklemeye kararlıyız." ifadesine yer verdi.

Afgan hükümet güçlerinin son 8 günde Taliban'a karşı kontrolü kaybettiği vilayet merkezi sayısı Trinkot, Kalat ve Pul-i Alem ile 18'e yükseldi.

Fransa'da Müslümanları hedef alan tartışmalı yasaya onay

 

İngiltere Afganistan'a asker gönderiyor

 

Günlük Kovid-19 verileri açıklandı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (11)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • manyak herif14 Ağustos 2021 17:37

    NATO Amerikadır,AMERİKA Natodur.ilerici ve çağdaş geçinen yiğit solcu yurttaşların Amerikayı dost olarak tanımaktan vazgeçmesi Türkiyenin en büyük çıkış kapısı olacaktır.Dost bildiğiniz Amerika en küçük bir bahanede ülkemizi vurmak yani bizi bombalayıp öldürmek  için Batı trakya sınırına 40 km.mesafede zırhlı tabur ve alaylarını yığdı,konuşlandırdı.aptal olmayın.dont be stupid.Amerikancı kılıçdaroğlundan ne size ne bu ülkeye hayır gelmez.

  • www14 Ağustos 2021 16:37

    Tanıyan birileri mutlaka çıkar. KKTC y, tanımadınız da ne oldu. Dimdik ayakta Emsalsiz silahlarınız var, talibanla başa çıkamadınız , kaçıyorsunuz. Ee hani Natoydunuz, Kuzey Atlantik Paktıydınız. Neyinize güvenelim. Yığdığınız sığınmacılardan siz de sorumlusunuz. Zimmetleyip zimmetleyip paylaştırın bakalım , nasıl oluyor sığınmacılarla yaşamak

  • hedef kızılelma14 Ağustos 2021 17:30

    Bu konuda size katılmam mümkün deil.gelen afganlar kardeşimizdir.,türk soyudur.peştun değillerdir.misafir gelirse nasibiyle gelir.Ayak bastığı toprakları bolluk ve bereket getirir,

  • KERİM14 Ağustos 2021 13:47

    ADAMLAR SENELERDİR SAVAŞ HALİNDE RUSYA İLE ABD İLE SAVAŞTILAR ANCAK HİÇ YOKLUK KITLIK ÇEKMİŞ GİBİ GÖRÜNMÜYORLAR.ETİS GİBİ POZLAR VERİYORLAR SİLAHLARI VE YİYECEKLERİ NERDEN BULUYORLAR.BU GİDİŞLE AFGAN İMPARATORLUĞUNU KURUP TÜM DÜNYAYA BELA OLURLAR

  • terör ve güvenlik uzmanı14 Ağustos 2021 15:16

    Ellerindeki son derece modern silahları altlarındaki hummer jipleri satan avrupa ve amerikadır.Siz Amerikanın bu kendi kurduğu örgütle savaştığını mı sanıyorsunuz?.Amerika burada örgütle savaşıyorum diyerek müslüman popilasyonun yoğun olduğu yerleri bombalıyor ,sonra silah deposunu vurdum diyor.Yalan.Amaç buradaki ve dünyadaki müslüman nüfusu bu şekilde yok etmek. 

  • terör ve güvenlik uzmanı14 Ağustos 2021 13:29

    Taliban diğer adıyla Türkçesi talebeler  her terör örgütünü kuran Amerika tarafından ,o devirde yani 90 lı yıllarda Afganistan'ı işgale gelen Rusya'ya karşı kurulmuş bir örgüttür.Zamanla uyuşturucu  işinde anlaşamayınca birbirlerine düşman olmuşlardır.Yoksa Amerika'nın bu örgüte karşı olduğu falan yoktur.İşin ucunda para var.Zaten günlük hayatta cinayetler ya aşk yada para yüzünden işlenir.Burada da para söz konusudur.

  • Bir yorum14 Ağustos 2021 12:34

    Velev ki zavallı masum siviller katledilmeye başlamasın; sırıta sırıta çağrı yaparsınız ahlaksız soytarılar.  

  • Derviş13 Ağustos 2021 22:39

    Kimse hayal kurmasın, orayı taliban yönetir, mevcutta görünen hükümet dedikleri zerzevatların alayı da abd yolcusu, orada restoranlarda bulaşıkçı olur.

  • Zierman13 Ağustos 2021 22:18

    Hadi len zırto

  • Kürşad13 Ağustos 2021 21:43

    Fasafiso, oradaki herbişeyin sorumlusu suçlusu conidir... Taliban denilen yapılanma öz Afganistan yapılanmasıdır, insan gücü afgandır, silah/mühimmat gücü coninin işbirlikçilerine verdiklerinden ganimettir...Hükümet denilen yapılanma coninin uydurdurduğu yapay yapılanmadır, coni işbirlikçisidir, efendileri çekilince hiçbişey olmadıkları görülüyor... 50 sene çin'i de tanımadılar, gelinen noktada çin üretmezse tüm dünya aç sefil duruma düşer...Biline.

  • yorum13 Ağustos 2021 21:38

    taliban da senin adamın abd ladinde senin adamındı yine senaryolarda üst sıradasın