E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemNATO Zirvesi Bildirisi'nde Türkiye mesajları---

NATO Zirvesi Bildirisi'nde Türkiye mesajları

NATO Zirvesi Bildirisi'nde Türkiye mesajları
14 Haziran 2021 - 19:47 borsagundem.com

NATO Zirvesi Bildirisi yayımlandı. Türkiye için güvenlik tedbirlerinin artırıldığı belirtilen bildiride, "Müttefikimiz Türkiye'ye milyonlarca Suriyeliye ev sahipliği yaptığı için takdirlerimizi yineliyoruz." ifadeleri kullanıldı

Belçika'nın başkenti Brüksel'deki NATO karargahında NATO Zirvesi tamamlandı. ABD Başkanı Joe Biden'ın başkan olarak ilk kez katıldığı zirvede 2030 Stratejik Konsepti'nin kabul edildiği ifade edildi.

Zirvenin ardından yayımlanan bildiride, "Türkiye için güvenlik tedbirlerine katkılarımızı artırdık. Bunun tam olarak uygulanmasına bağlılığımız sürmektedir." ifadesi yer aldı.

Suriye’deki Esad rejiminin, füzeleri kendi halkına karşı kullandığı belirtilen bildiride, "Suriye'den Türkiye'yi bir kez daha vurabilecek veya tehdit edebilecek füze atışlarına karşı müteyakkız olmaya devam ediyoruz. Suriye’den balistik füze tehdidini izlemeye ve değerlendirmeye devam ediyoruz." denildi.

Bildiride, Suriye’de güvenlik ve istikrarın BM Güvenlik Konseyi’nin 2254 sayılı kararı uyarınca gerçek bir siyasi süreç olmadan sağlanamayacağı vurgulandı.

Suriye genelinde bir ateşkes ile BM’nin Suriye halkına insani yardımlarının en az 12 ay boyunca yapılmasını sağlayacak yeniden yetkilendirme yapılması çağrısında bulunulan bildiride, "Müttefikimiz Türkiye'ye milyonlarca Suriyeliye ev sahipliği yaptığı için takdirlerimizi yineliyoruz." ifadesine yer verildi.

Erdoğan ve ABD Başkanı Biden'ın görüşmesi başladı

NATO'dan Rusya kararı: Stratejik konsepti yeniden kaleme alınacak

Stoltenberg: Bugün ittifakımızda yeni bir sayfa açtık

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • manyak herif14 Haziran 2021 20:47

    akıllı ve kurnaz batılı dostlarımız bize yağ çekerek ayar vermişler.türkiye olarak biz de batılılar gibi zenginlik ve refah içinde yaşamak istiyorsak emperyalist olmalı,afrikada,ortadoğuda girdiğimiz ülkeleri dibine kadar sömürmeli ,onların bakir yerüstü ve yeraltı kaynaklarını hortumlamalıyız.böyle yaparsak biz de kalkınır ve modern saygın bir ülke oluruz.aksi takdirde geri kalmış ve yobaz bir ülke olarak anılmaya devam ederiz.yaşasın faşizm.yaşasın emperyalizm.

  • Erol g.14 Haziran 2021 20:47

    MILYONLARCA SURİYELIYİ EV SAHIPLIĞİ YAPTIGIMIZ IÇİN TAKTIR EDEN ÇOK MASRAFLARA KATILAN PAYLAŞAN YOK

  • ALİ TAŞ14 Haziran 2021 20:35

    Kibirli batı memfaati için bize nağme yapıyor yersek

  • Trilc bu 14 Haziran 2021 20:05

    Biraz suriyeli siz alın en azından yarısını alın lütfen 3 milyon kadar sanırım

  • ALİ HAYDAR TANRIKULU14 Haziran 2021 22:44

    bence hiç kimse bir tane suriyeli almasınlar ama suriye aray verip hepsini oraya gönderseler sorun kökünden çözülür zaten.ama abd ve ab ülkeleri suriye de kürdistan devleti kurup daha sonra ırak, iran ve ülkemizide kapsayacak sekilde büyük bir kürdistan devleti kurmak ve israil e teslim etmek.bütün her şey bunun üzerine kurulmuştur.