E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemNATO krizi derinleşiyor: Türkiye'ye çağrı!---

NATO krizi derinleşiyor: Türkiye'ye çağrı!

NATO krizi derinleşiyor: Türkiye'ye çağrı!
01 Kasım 2022 - 12:47 borsagundem.com

Rusya’nın Ukrayna’yı işgal etmesiyle birlikte İsveç ve Finlandiya’nın NATO’ya dahil olma süreci hızlanırken, bugün iki İskandinav ülkesinin başbakanları açıklamalarda bulundu.


İsveç ve Finlandiya'nın başbakanları bugün NATO üyeliği ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Rusya’nın işgali sonrasında İsveç ve Finlandiya, NATO’ya girme isteklerini duyurmuş fakat Türkiye iki ülkenin terörle mücadelede işbirliği yapmadıkları sebebiyle karşı olduğunu duyurmuştu. Üç ülke, Haziran ayında İspanya’nın başkenti Madrid’de düzenlenen NATO Liderler Zirvesi’nde masaya oturmuş ve mutabakat imzalanmıştı.

Sözcü'deki habere göre; İki ülkenin NATO süreci ağır aksak devam ederken bugün Finlandiya Başbakanı Sanna Marin ile İsveç Başbakanı Ulf Kristersson açıklamalarda bulundu. İsveç Başbakanı Kristersson, “Türkiye ve İsveç benim Ankara’ya gitmem konusunda anlaştı ve ziyaretin zamanlaması için tekrar iletişime geçeceğiz” dedi.

Marin ise Finlandiya’nın NATO üyeliği ile ilgili açıklama yaptı. Üyelik ve oylama sürecinin Türkiye ve Macaristan’da yavaş ilerlediğini söyleyen Sanna Marin, “Bütün gözler şimdi Macaristan ve Türkiye üzerinde. Biz bu ülkelerden üyelik sürecini hızlandırmalarını ve onaylamalarını istiyoruz. Bunun geç olmadan bir an önce gerçekleşmesi çok önemli” dedi.

NATO'dan Rusya'ya acil tahıl anlaşması çağrısı

 

Finlandiya Başbakanı'ndan NATO serzenişi

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan NATO diplomasisi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • AZAP01 Kasım 2022 21:36

    Finlandiya Başbakanı Sanna Marin ile İsveç Başbakanı Ulf Kristersson .  sizi gidi hampacılar sizi azıcık ter, gözyaşı ve emek sarf etmeden hemencecik  nato ya girerek arkayı sağlama almak istiyorsanız. biraz bekleyin bakalım kapının önünde biz avrupa birliğinin kapısının önünde nasıl beklettiğinizi hatırlıyor musunuz Bu keleklere bekliyerek nasıl olgunlaştıklarını gösterelim. Sayın Türk büyükleri .Beş on sene beklesinler kapının yanında akılları başlarına gelsin. kesinlikle nato ya  girişlerine engel olun. Belki O zaman akılları başlarına gelir.  (M)  (M)  (M)  (M)  (M) 

  • GA01 Kasım 2022 18:35

    Sizde bizi AB üyeliğiyle süründürdünuz. Biz bekliyoruz. Siz de bekleyin.

  • www01 Kasım 2022 17:09

    Kriz hikaye. Rahat uyumanız için almadınız mı

  • baran01 Kasım 2022 16:00

    Nato Krizi falan yok. Siz kukla idarecilerin Avrupanın Oligarşik ailelerine yaptığınız kuklalık var.  Rusya yı bahane ederek Amerika (ki onunda sahipleri çok farklı değil.) nın size Milyarlarca dolarlık silah satması var.  Üsteli dost kabul etmediğiniz bir ülkenin sınırına Amerika nın nüklüer silahlarını füzelerini yığacak bir nevi (teslim ol)  çekeceksiniz Peki Rusya bunu niye kabul etsin.?  Bak bu sefer Türkjiye sizin sandığınızdan daha dişli çıkacak.  Fırıldak K. ve avanesine benzemez!  

  • pazarci01 Kasım 2022 13:26

    Turkiye,nin istededigiTeroristleride bir an evvel Turkiye,ye teslim etmeniz ve Klup uyeligine uygun bir sekilde hareket etmeniz ve icislerinizi ona gore ayarlamanizda bir an evvel cooook onemli .oncelikle kurallari uygulayun hazir oldugunuzda rapor verin ve ondan sonrada bak biz haziriz deyin ...simdilik bilmem neyinize kadar yolunuz var.....yillarca  TC nin yuzune gulupte hep arkasindan sinsice plan yapanlar.....

  • anlat01 Kasım 2022 17:55

    Avrupada çoğu ülkede pkk nın lobileri var abd de pyd nin lobisi var. Bunlar örgütü çok farklı anlatıyor. Avrupa kamuoyunun biraz desteğini alması yetiyor. Biz bu örgütlerin neler yaptığını onların diline çevirip anlatmalıyız. Bizde çok geriyiz bu konuda. Meclis üyelerini bile kandırıyorlar! Biz özgürlük savaşçısıyız diye. Ben avrupadan duyuyorum Kimse pkknın bebek öğretmen katliamlarını anlatmıyor orada !