Yazdır

NATO krizi derinleşiyor: Türkiye'ye çağrı!

Tarih: 01 Kasım 2022 - 12:47

Rusya’nın Ukrayna’yı işgal etmesiyle birlikte İsveç ve Finlandiya’nın NATO’ya dahil olma süreci hızlanırken, bugün iki İskandinav ülkesinin başbakanları açıklamalarda bulundu.


İsveç ve Finlandiya'nın başbakanları bugün NATO üyeliği ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Rusya’nın işgali sonrasında İsveç ve Finlandiya, NATO’ya girme isteklerini duyurmuş fakat Türkiye iki ülkenin terörle mücadelede işbirliği yapmadıkları sebebiyle karşı olduğunu duyurmuştu. Üç ülke, Haziran ayında İspanya’nın başkenti Madrid’de düzenlenen NATO Liderler Zirvesi’nde masaya oturmuş ve mutabakat imzalanmıştı.

Sözcü'deki habere göre; İki ülkenin NATO süreci ağır aksak devam ederken bugün Finlandiya Başbakanı Sanna Marin ile İsveç Başbakanı Ulf Kristersson açıklamalarda bulundu. İsveç Başbakanı Kristersson, “Türkiye ve İsveç benim Ankara’ya gitmem konusunda anlaştı ve ziyaretin zamanlaması için tekrar iletişime geçeceğiz” dedi.

Marin ise Finlandiya’nın NATO üyeliği ile ilgili açıklama yaptı. Üyelik ve oylama sürecinin Türkiye ve Macaristan’da yavaş ilerlediğini söyleyen Sanna Marin, “Bütün gözler şimdi Macaristan ve Türkiye üzerinde. Biz bu ülkelerden üyelik sürecini hızlandırmalarını ve onaylamalarını istiyoruz. Bunun geç olmadan bir an önce gerçekleşmesi çok önemli” dedi.

NATO'dan Rusya'ya acil tahıl anlaşması çağrısı

 

Finlandiya Başbakanı'ndan NATO serzenişi

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan NATO diplomasisi

 

Site adresi: https://www.borsagundem.com/haber/nato-krizi-derinlesiyor-turkiyeye-cagri-1699298