E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaNagel, ECB tahvilleri azaltmak zorunda kalacak---

Nagel, ECB tahvilleri azaltmak zorunda kalacak

Nagel, ECB tahvilleri azaltmak zorunda kalacak
10 Ekim 2022 - 08:00 borsagundem.com

Bundesbank Başkanı Nagel, ECB öngörülebilir gelecekte tahvil varlıklarını azaltmak zorunda kalacak.

Bundesbank Başkanı Joachim Nagel, Avrupa Merkez Bankası'nın öngörülebilir gelecekte tahvil varlıklarını azaltmak zorunda kalacağını ve bir sonraki ECB toplantılarının enflasyonla mücadele edileceğine dair net sinyaller göndermesi gerektiğini bildirdi.

Nagel, Sueddeutsche Zeitung gazetesine verdiği bir röportajda, "Para politikamızı sağlam bir şekilde uygulamalıyız. Öngörülebilir gelecekte, Eurosystem'in de tahvil varlıklarını azaltması gerekecek." dedi.

Nagel, Almanya'nın ekonomik çıktısının muhtemelen bu yılın üçüncü çeyreğinde hafif bir düşüş göreceğini ve bunun muhtemelen dördüncü çeyrekte yoğunlaşacağını ve 2023'ün başlarında devam edeceğini söyledi.

Nagel, "Ancak şu anda bunun derin bir düşüş olmayacağını tahmin ediyorum. İşgücü piyasası da şu anda çok sağlam." diye konuştu.

Nagel, Almanya'nın 2023 enflasyonunun muhtemelen Euro Bölgesi için %5,5'lik enflasyon tahmininin üzerinde %6 veya daha fazla olacağını söyledi.

Bundesbank: Enflasyon aralıkta zirve yapabilir

 

Bundesbank’tan ticaret savaşı uyarısı

 

Bundesbank'tan ekonomide yavaşlama uyarısı

 

Bundesbank'tan kriz uyarısı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)