E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemNaci Ağbal'dan S&P'ye tepki---

Naci Ağbal'dan S&P'ye tepki

Naci Ağbal'dan S&P'ye tepki
03 Mayıs 2018 - 18:23 borsagundem.com

Ağbal, S&P'nin Türkiye'nin kredi notunu düşürmesine ilişkin, "Kuruluşun 'raporun seçimlerle alakası yok' açıklaması, onlar adına utanç vericidir. Bu ülkede seçim olduğunu bilmiyor musun?" diyerek tepki gösterdi

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, "vergi ve prim borçlarının yapılandırılması, emeklilere ramazan ve kurban bayramları öncesi ikramiye ödenmesi, imar barışı, yaşlılık aylığının 500 liraya çıkarılması, genç girişimcilere Bağ-Kur desteği, üniversitelerden kaydı silinenlere af" gibi düzenlemeleri de içeren tasarının tümü üzerindeki görüşmeler sürüyor.

Maliye Bakanı Naci Ağbal, görüşmeler sırasında milletvekillerinin, uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard&Poor's'un (S&P) Türkiye'nin kredi notunu düşürmesiyle ilgili değerlendirmelerine yanıt verdi.

Raporu baştan sona okuduğunu belirten Ağbal, kuruluşun Şubat ayında, bir sonraki değerlendirmeyi Ağustos ayında yapacağını söylediğini anımsattı.

Raporda yer alan unsurların, bir önceki rapordaki değerlendirmelerle aynı olduğuna dikkati çeken Ağbal, "Anlaşılmaz şekilde, seçime gidilen bir ülkede, yeni ve olağanüstü hiçbir gelişme yokken neden bu raporu yazdılar" diye sordu. Ağbal, şöyle konuştu:

"Seçime yakın zamanlarda bu tür değerlendirme raporları yazılmaz. Seçim sonrasında ortaya konulur. S&P'yi, plansız programsız böyle bir açıklamaya sevk eden yeni gelişmeler nelerdir? Kuruluş, bu açıklamaya kendisini iten durumu açıklamalıdır.

"Onlar adına utanç verici bir açıklamadır"

Dün, kuruluşun yetkilisi kalkmış 'bu açıklamamızın seçimle ilgisi yok' diyor. Bu daha da abes bir şey. Seçim olan bir ülkenin ekonomisine ilişkin açıklama yapacaksın, sonra 'seçimle ilgisi yok' diyeceksin. Gülerler insana. Kuruluş, kendine yakışmayan bir tavır sergiledi.

Şubattan bugüne genel trendde olağanüstü bir değişiklik olmaksızın bu açıklamanın yapılması, siyaseten kendisini malzeme yapmaktan başka bir şey değil. 'Raporun seçimlerle alakası yok' açıklaması, onlar adına utanç verici bir açıklamadır. Bu ülkede seçim olduğunu bilmiyor musun? Bizim duruşumuz, siyasi polemik duruşu değil. Bu zaman diliminde hiçbir şey yapmamaları lazımdı. Niye Amerika'da FED seçim öncesi karar almadı da kimse ses çıkarmadı?"

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (8)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Adamlar... 04 Mayıs 2018 00:07

    Adamlar yıllardır soyluyor sorun var, sıkıntı var, dikkat edin, sorununuz devam ediyor dedikçe ... Biz yok fişş..yok mişş. yok tehet.. yok özelleştirme.. yok oyle yok boyle dedik durduk... ne oldu usd oldu 4,24 TARİHİ TÜRKİYE REKORU. benzinde olduk bitince. merkezbankası kasası azaldıda azaldı. faizler 15 lerde buna rağmen artışlar suruyor . cari açık arttıkça artıyor.. ekonomiden anlayan biri buladar hata yapa maz... yazıkla rolsun

  • Hizmetli03 Mayıs 2018 22:48

    Sözünde durmayan adam neye tepki gösteriyor öyle!!!

  • KILIÇ03 Mayıs 2018 21:25

    İKİ YILDAN BERİ YAZIP DURDUM EKENOMİ KÖTÜ DİYE BORÇ ÖDEMEYEN İNSANLAR NASIL OLSA YAPTIRIM YOK CEZADA YOK AF GELİR BORÇ SİLİNİR ANALYIŞI AŞILANDI ŞİMDİ YOK YAPILANDIRMA YOK ŞU YOK BU YASA ÖDEMİYOR ÖDEYEN KERİZ OLDU.BU ZİHNİYET DEGİŞMELİ SÜREKLİ YASA ÇIKARTMAKLA OLMAZ DURUM CİDDİ EKENOMİ KÖTÜ DEVLET VERGİ TOPLAYAMIYOR VERDİGİ KREDİYİ ALAMIYORSA SORUN AGIR.SERUMLA BU İŞ YÜRÜMEZ.

  • cesur yürek03 Mayıs 2018 21:04

    Vazifeni yapma saraya dünyanın parasını aktar vatandaşın vergilerini sonrada çık tenkit et adamlar gerçegi söylüyor sizin gibi gizlemiyor yabancı dersiniz dolar ve yuroları biriktirirsiniz birde yerli ve milliyim detsin benim yerli ve milli artık herkesin gözü açıldı beyefendi geç bunları

  • Hanuka03 Mayıs 2018 20:31

    Niye ağlıyor sunuz? Cari açık, bütçe açığı, enflasyon kimin suçu? Ş&P mi israf yapıyor, teknoloji üretimini engelliyor? İşsizliği dış mihraklar mı artırıyor? Samani İMF mi satıyor size?

  • Kim biliyordu ki03 Mayıs 2018 19:49

    Sabah bir uyandık, yıllardır erken seçim vatana ihanettir diyenler erken seçim almış. Valla bence siz dahil s&p dahil seçim olacağını bilmiyordu. Yani anlayacagın atı alan üsküdarı geçer ya, bu ekonomi ile bu kur ile zor geçer gibime geliyor....

  • Recai03 Mayıs 2018 19:33

    Bize mercedese binmeyen maliye bakanı lazım

  • ns03 Mayıs 2018 18:43

    Sn. bakan neyin tepkisini gösteriyorsunuz adamlar neyse onu söylüyoo siz hala keyif sürmeye devam edin. Milletin açlıktan nefesi kokuyo