E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemMutasyona uğrayan virüs yüzde 70 daha bulaşıcı---

Mutasyona uğrayan virüs yüzde 70 daha bulaşıcı

Mutasyona uğrayan virüs yüzde 70 daha bulaşıcı
21 Aralık 2020 - 07:12 borsagundem.com

Aşı bulunda haberleriyle artan umutlar, İngiltere’den gelen haberle yerini yeni endişelere bıraktı

Korona virüs hızla can almaya devam ederken İngiltere'de ortaya çıkan korona virüs mutasyonu dünyanın yeni korkusu haline geldi. Aşı bulunduktan sonra virüsün yayılma hızının yavaşlatılması beklenirken mutasyona uğrayan yeni virüsün kovid-19'dan yüzde 70 daha fazla bulaşıcı olduğu belirtiliyor.

İngiltere'de tespit edilen yeni korona virüs mutasyonunun daha kolay bulaşabildiğine, daha ciddi semptomlara neden olabileceğine veya aşıyı işe yaramaz hale getirebileceğine dair net bir kanıt bulunmuyor.

İngiliz Prof. Dr. Nick Loman, "Beklediğimizden fazla, virüs şaşırtıcı derecede çok sayıda mutasyona sahip ve birkaçı ilginç görünüyor” dedi.

İngiltere üzerinden yayılan yeni bir korona virüs varyantının çarpıcı miktarda mutasyona sahip olduğunu açıklandı. “VUI - 202012/01” adlı mutasyonu araştıran Birleşik Krallık Covid-19 Genomics UK Konsorsiyumu (COG-UK) üyeleri, virüsün genetik yapısında meydana gelen '17 değişikliği' ortaya çıkardıklarını söyledi.

Araştırmacılar, değişikliklerin çoğunun virüsün insan hücrelerine tutunmak için kullandığı başak proteininde meydana geldiğini açıkladı.

Başak proteininde meydana gelen değişiklikler oldukça önem taşıyor, çünkü ülkede kullanılmaya başlanan Pfizer/ BioNTech'in aşısı da dahil olmak çoğu korona virüs aşısı bu proteini hedef alarak çalışıyor.

İngiltere'den gelen yolculara havalimanında test

 

10’dan fazla ülke İngiltere’ye uçuşları durdurdu

 

İngiltere'de ilk aşı bugün yapılacak

 

 

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)