E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemİngiltere'de ilk aşı bugün yapılacak---

İngiltere'de ilk aşı bugün yapılacak

İngiltere'de ilk aşı bugün yapılacak
08 Aralık 2020 - 08:34 borsagundem.com

İngiltere'de belirlenen ilk gruplara Pfizer/BioNTech tarafından geliştirilen korona virüs aşısı bugün yapılmaya başlanıyor.

İlk etapta, 80 yaş üstündekilere ve bazı sağlık çalışanlarına aşı yapılması ve aşılamanın önceden belirlenen yaklaşık 70 hastanede gerçekleştirilmesi öngörülüyor.

İngiltere, Pfizer/BioNTech tarafından geliştirilen aşıyı geçen hafta içerisinde onaylamıştı.

Başbakan Boris Johnson, "Bugün, İngiltere'nin koronavirüsle mücadelesinde ileriye doğru dev bir adımı atılıyor... Önümüzdeki hafta ve aylarda aşılama programının hızlandırılması planlanırken, bulunduğunuz bölgedeki kurallara uyarak ve temel önlemleri hatırlayarak Covid kış planına uymayı sürdürmeniz çok büyük önem taşıyor" dedi.

İngiltere hükümeti, kısıtlamaların büyük bir bölümünün kaldırılarak, hayatın normale dönmesinin Nisan ayını bulabileceği uyarısı yapıyor.

Aşıyı bulan Prof. Dr. Uğur Şahin’e Almanya'da büyük övgü

 

Türkiye'nin anlaştığı aşı firması kapasite artırıyor

 

Çin aşıları geniş çaplı dağıtıma başlandı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Bika08 Aralık 2020 09:00

    Sürü bağışıklığı yanlışından dönen İngiltere doğru yola çabuk buldu, yanlış yaptığını  kabul etmeyen ve örtbas etmeye çalışan Türkiye gibi ülkelerin yöneticileri de doğru yolu umarım yakında bulur. Ülkemizde sadece TC vatandaşları mı Covid-19 taşıyıcısı oluyor! Turistler, Orta Asya'dan bakıcı olarak gelenler ve mülteciler korona testi yapılmadan sokaklarda karantina saatlerinde rahat rahat dolaşıyor.