E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum Raporları"Müjde" ifadeleri sonrası TL varlıklarda ciddi değerlenme izlendi---

"Müjde" ifadeleri sonrası TL varlıklarda ciddi değerlenme izlendi

Müjde ifadeleri sonrası TL varlıklarda ciddi değerlenme izlendi
20 Ağustos 2020 - 09:35 borsagundem.com

Vakıf Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende BIST-100 endeksinin güne yatay seyirle başlaması bekleniyor

Piyasalara Bakış

Güne alımlarla başlayan BIST-100 endeksi özellikle günün son saatlerinde sert şekilde yükseldi ve %2.95 artışla 1,125 seviyesinden kapanış yaptı. İşlem hacmi 22.4 milyar TL olarak gerçekleşirken, endekse dahil olan 82 hisse değer kazandı, 12 hisse ise değer kaybetti. Dolar/TL gün içinde 7.21 seviyelerine gerilerken sabah saatlerinde 7.30 etrafında dalgalanıyor. Yurtdışı vadeli piyasalarda ise dünkü kar satışları sabah saatlerinde de devam ediyor.

Yurtdışı piyasalarda FED toplantı tutanakları sonrasında kar satışları izlendi. Toplantı tutanaklarında ciddi bir politika değişimi gözlenmezken, enflasyon hedeflemesi ve/veya getiri eğrisi kontrolü gibi uygulamaların bir süre daha gündemde olmadığının anlaşılması ile hem Ons Altın, hem de Euro/Dolar paritesinde ABD Dolarının değer kazancına bağlı olarak satış görüldü. Aynı şekilde hisse piyasalarında da rekor seviyelerden gerileme izlendi. Tutanaklarda salgının etkilerinin ekonomi üzerinde bir süre daha devam edeceğinin yanı sıra, enflasyon hedeflemesi ve getiri eğrisi kontrolü bir süre daha söz konusu görünmüyor. Ancak Eylül toplantısına ilişkin politika değişimi beklentileri arttı. Öte yandan dün başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın "müjde" ifadeleri sonrasında TL varlıklarda ciddi değerlenme izlendi. Bu "müjde" açıklaması sonrasında haberlerde Karadeniz'de doğalgaz rezervi bulunduğuna dair ifadeler yer aldı. Konuya ilişkin henüz resmi bir açıklama yapılmazken, Cuma günü gerekli açıklamanın yapılması bekleniyor. Bugün içeride saat 14:00'de TCMB faiz kararı bekleniyor.

Piyasa beklentisi; politika faizinin sabit kalacağı ancak koridorun genişletebileceği şeklinde.
BIST-100 endeksinin güne yatay seyirle başlamasını bekliyoruz. Dünkü sert yükseliş sonrasında 1,115 ilk destek seviyesi iken 1,100-1,090 diğer destek seviyeleri olarak takip edilebilir. 1,125 üzerinde kalınması halinde 1,130-1,143 diğer direnç hedefleri olacaktır.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)