E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemMuharrem İnce hakkında suç duyurusu---

Muharrem İnce hakkında suç duyurusu

Muharrem İnce hakkında suç duyurusu
05 Haziran 2018 - 08:21 borsagundem.com

Milli Birlik ve Kardeşlik Federasyonu Genel Başkanı Ahmet Kabadayı, 2. Ordu Komutanı Korgeneral İsmail Metin Temel için "Apoletlerini sökeceğim" diyen CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Samsun Adliyesi'ne giderek Muharrem İnce hakkında suç duyurusunda bulunan Milli Birlik ve Kardeşlik Federasyonu Genel Başkanı Ahmet Kabadayı yaptığı açıklamada, "Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce yaptığı bir konuşmada 2. Ordu Komutanı İsmail Metin Temel hakkında 'Cumhurbaşkanı olunca apoletlerini sökeceğim' demiştir. İnce bu sözlerle Türk Silahlı Kuvvetleri ve kahraman komutanını tehdit etmiştir. Terör örgütlerine karşı cesaret verici tahrik suçunu işlemiştir" dedi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına teslim edilmek üzere savcılığa başvurusunu yapan Kabadayı, Muharrem İnce 'nin cezalandırılmasını istedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (7)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • demir05 Haziran 2018 11:31

    Hadi lan oradan adam siyasileşmiş orduda ne işi var, asıl senin gibi yalakalar hakkında yargıyı aldatmak babında suç duyurusunda bulunulmalı.

  • Gökhan Çetinoğlu05 Haziran 2018 11:14

    Herkes, herkes hakkında suç duyurusunda bulunabilir. İlgili savcılar bu iddiaları değerlendirir ve kanunen suç olduğuna kanaat getirirlerse (ki bu aşamada hala suçluluk durumu yoktur ortada!) dava açarlar. Mahkeme de savcılık suçu, delilleri ile kanun ilgili maddesi ile bağdaştırmaya çalışıp, buna hükmeden cezayı talep ederler. Savunma da tam tersini yapar ve kendi delillerini sunar. Ancak bundan sonra mahkeme suçluluğa karar verir ki. Bundan sonra bile itiraz / beraat şansı vardır. Diğer yandan TSK yönetmeliğine göre o General in orada üniforması ile bulunup, alkış tutması suçtur! Tartışmaya açık değildir. Gene de savunması istenir. Ceza alması kaçınılmaz olacaktır. Savunmasına göre alacağı ceza değişebilir.

  • bu dünyadan biri05 Haziran 2018 10:36

    Akp lilerin özelliği şudur, hiç bir olayı derinlemesine irdelemezler. Muharrem İnce bu askere neden bu sözleri söylemiştir bilmezler, öğrenmekte istemezler. Bu asker yaptıklarından dolayı istifa etmelidir. Çünkü siyasete karışmıştır, tarafsızlığını yitirmiştir. Akp den aday yapılarak siyasete atılmalıdır. PKK ya Osloda tavizler veren Akp nin Pkk konusunda Chp ye iftira atması yanlıştır.

  • 15905 Haziran 2018 09:57

    sen cahillerden koru allahım.

  • Gökhan Çetinoğlu05 Haziran 2018 11:34

    6413 nolu TÜRK SİLAHLI KUVVETLERİ DİSİPLİN KANUNU (Kabul Tarihi: 31/1/2013 - Ak Parti Hükumeti) Madde 20 - Silahlı Kuvvetlerden ayırma cezasını gerektiren disiplinsizliklerd) İdeolojik veya siyasi amaçlı faaliyetlere karışmak: Siyasi partilere girmek, ideolojik veya siyasi faaliyetlere karışmak, ideolojik veya siyasi amaçlarla disiplini bozucu tavır ve davranışlarda bulunmaktır.

  • KILIÇ05 Haziran 2018 08:42

    SÖKERİM TEHDİTLERİ BU MİLLETE ACILARI YAŞATACAGINI GÖSTERMİŞDİR ÇÜNKÜ ONLAR BU ÜLKEDEN İNTİKAM PEŞİNDE HEMDE AFRİN İNTİKAMI ÇÜNKÜ AFRİNE GİRMEYİN DİYEN CHP İDİ.TEMEL PAŞADAN ALIP DEMİRTAŞA DİKECEK YADA ÖBÜR KARDEŞİ KANDİLDE ONA DİKECEK.

  • Gökhan Çetinoğlu05 Haziran 2018 11:22

    Çok doğru söylemiş Sn.İnce. Devamı sizlerin hayalgücü! Muharrem İnce, “Cumhuriyet tarihinde ilk kez bir general, bir siyasi parti başkanının konuşmasında, ki o konuşmada vatan demiyor, bayrak demiyor, millet demiyor, o konuşmada beni eleştiriyor. Beni eleştirdiği yerde general de Erdoğan’ı alkışlıyor. 30 Ağustos’ta ilk emekli edeceğim general, o general. Onun apoletlerini sökeceğim. Türk ordusunun generali misin, Ak Parti’nin il başkanı mısın? Herkes haddini bilecek. Herkes kurallara uyacak. Herkes anayasaya, yasaya uyacak. Bir general öyle bir şey yapamaz. Yaptırmayacağım. Göreceksiniz, 30 Ağustos’ta onu emekli edeceğiz. Apoletlerini sökeceğim onun” diye konuştu.