E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemMSB: Pençe-2 Harekatı başlatıldı---

MSB: Pençe-2 Harekatı başlatıldı

MSB: Pençe-2 Harekatı başlatıldı
13 Temmuz 2019 - 10:55 borsagundem.com

Milli Savunma Bakanlığı, Pençe Harekatı'nda elde edilen gelişmeler sonucunda, Irak kuzeyinde teröristlerin yuvalandığı tespit edilen farklı bir bölgede 'Pençe-2 Harekatı'nın başlatıldığını açıkladı.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, "Halen başarıyla icra edilmekte olan Pençe Operasyonunda elde edilen gelişmeler sonucunda, 12 Temmuz 2019 akşamı, Kara Kuvvetleri topçu bataryaları ve Hava Kuvvetlerimizin atışlarını müteakip saat 22.00'de, Irak kuzeyinde teröristlerin yuvalandığı bölgelere karşı komando tugaylarımızla Pençe-2 Operasyon Planı çerçevesinde, tespit edilen farklı bir bölgede yeni bir harekât başlatılmıştır" denildi.

Operasyonun devam ettiği belirtilen açıklamada, "Operasyon, Hava Kuvvetleri, kara ateş destek vasıtaları, ATAK helikopterleri ve İHA’ların desteğinde planlandığı şekilde devam etmektedir. Bu harekât ile Hakurk bölgesindeki terör örgütünce kullanılan mağara ve sığınakların imha edilmesi ve teröristlerin etkisiz hale getirilmesine devam edilecektir" ifadeleri kullanıldı.

PKK HEDEFLERİ ATEŞ ALTINDA

Milli Savunma Bakanlığı, Irak'ın kuzeyinde başlatılan 'Pençe-2 Harekatı' ile ilgili açıklama yaptı. Bakanlığın Twitter hesabından yapılan açıklamada "Pençe-2 Operasyon Planı' çerçevesinde başlatılan ve Komando Tugaylarımızın katıldığı harekât planladığı gibi başarıyla devam ediyor. Terör örgütü PKK hedefleri kara ateş destek vasıtalarımız ile ateş altına alındı" denildi.

ı.


 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (7)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ...14 Temmuz 2019 10:15

    Bide bu harekatın asıl amacı, bizim sınırlarımız karman çurman, dağlık tepelik geniş ve yüksek mevkiler var, buradan geçen terör grupları bazı noktalarda konaklama, geceyi bekleme, sınır geçme, yaşam malzemeli gizli mağaraları var. gün gün bekleyip gece karanlıkları ve hava duruma göre geçebiliyorlar arazi müzsayit. Ama Türkiye bu pençe ile, kendi sınırını çiziyor, gerekli yerlere gözlem noktaları, izleme cihazları, gece görüş sistemleri, daha vadi ve ovamsı noktaları KENDİ SINIRINI ÇİZİYOR. böylece geçişlerkontrol altına alınacak, kontrol etmesi çok çok daha kolay olacak.vede terör grupları gizledikleri mühimmatları ve mağaraları kullanamaycak.terör grupları ortalıkda teklik gibi bilmedikleri arazi vekoşullarda türk askerini karşısında bulacak. oradan askerimiz çekilmez yani kalır...vede hava destekleri ile kandile girip, komuta kademeyi imha şansı doğacak, diğer kanalları kapalı olunca askeri kanalları kullanıcaz. imha etme...umarız ABd araçları görülmez,kaçırmalar felan

  • ...14 Temmuz 2019 09:23

    Terör grupları nasıl biter ? bulundukları topraklarda adam gibi devletlet kurulursa, milletnini egemenliği ile bu bölücü örgütler kökten biter. orada kurulacak devletlere adma gibi rest çekecek mangal gibi yürekli devlet adamlarımız gerekli sadece. bakın attım. ırakda ırak milleti cumhuriyet sistemi ile, devlet kursun. bu devlet dinci ve tarikatçı ve mezhepleri tek çatıda toplaya bilen bir devlet olur. böylece o devlet içindeki oluşumları kökten engeller, milli birlik kurar.. bu durumdada kimse din ve ırk kullanıp silahlı milistleri din adı altında, terör grubu oluşturamaz... ÇÖZÜM KURULACAK, CUMHURİYET VE DEMOKRASİ DEVETLERİDİR. o zaman hem adam gibi sınır komşumuz, hemde sorunsuz, silahların kontrol edile bildiği bir sınırımı zolur.hedef komşularını ve rejimlerini demokratik yolla çözmekdir. handi devletler varki bizim gibi orduları ile teröristleri engellemeye çalışsın? ordu çok başarılı ama siyasi kanat etksiniz bence...gerekli adımlar atılamıyor, geçici kalıyor...

  • mehmet yılmaz13 Temmuz 2019 17:00

    TÜRK ASKERİ VE ORDUSU DÜNYA İNSANLIĞININ  EN BÜYÜK SİGORTASIDIR.ALLAH YAR VE YARDIMCINIZ OLSUN.

  • mehmet13 Temmuz 2019 14:25

    mehmetçik fıtraten kahramandır.

  • Dövizci13 Temmuz 2019 12:03

    Yeter ki bizim için savassınlar biz yapılan zamlara karsı degiliz

  • Vatan 13 Temmuz 2019 13:03

    Vatan için sizler rahat uyuyasiniz diye

  • BORSACI13 Temmuz 2019 11:33

     ALLAH YARDIMCILARI OLSUN CANIMIZLA, MALIMIZLA, KANIMIZLA MEHMETCİKLERİN YANINDAYIZ.