E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemMoskova'da sahte çimento korkusu!---

Moskova'da sahte çimento korkusu!

Moskova'da sahte çimento korkusu!
25 Ağustos 2023 - 16:18 borsagundem.com

Rusya'da çimento sektöründe sahte ürünlerdeki artışın sistematik hale gelmesinin halkın hayatını ve sağlığını tehdit ettiğini ve kamu bütçesini milyarlarca ruble zarara uğrattığını belirtiliyor.

Rusya’da çimento sektöründe sahte ürünlerdeki artışa dikkat çekiliyor. Rusya’da 2022 yılında satılan standartlara uymayan yasa dışı çimentoların toplam pazar hacmine oranı yüzde 21,3’e ulaştı.

Türkrus'da yer alan habere göre, bu göstergede son iki yılda yaklaşık dört kat artış kaydedildi.

KONTROLLERİ SIKILAŞTIRMA ÇAĞRISI

Uzmanlar, çimento sektöründe sahte ürünlerdeki artışın sistematik hale gelmesinin halkın hayatını ve sağlığını tehdit ettiğini ve kamu bütçesini milyarlarca ruble zarara uğrattığını belirtiyor. Sektör temsilcileri, bu konuda devlet kontrolünün yeniden sıkılaştırılması çağrısında bulunuyor.

Ülkede son iki yılda sahte çimentoların satış hacmi 3,16 milyon tondan (pazar hacminin yüzde 5,6’sı) 13,14 milyon tona yükseldi.

Sahte çimentoların en yaygın olduğu yerlerin başında ise Moskova, St.Petersburg, ülkenin Kafkasya bölgeleri ile Sibirya, Başkortistan, Tataristan ve Penza geliyor. St.Petersburg’da inşaat sezonunun en yoğun olduğu zamanlarda kullanılan çimentoların yüzde 50’sinin sahte olabildiği belirtiliyor.

Rusya'dan yabancı yatırımcı hamlesi

 

Rusya'da sermaye kontrolü olacak mı?

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)