E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaMorgan Stanley’in temmuz ayı Fed beklentisi---

Morgan Stanley’in temmuz ayı Fed beklentisi

Morgan Stanley’in temmuz ayı Fed beklentisi
27 Haziran 2023 - 08:44 borsagundem.com

Morgan Stanley, Fed Başkanı Powell’ın geçen haftaki mesajlarının ardından temmuz ayında 25 baz puan faiz artışı beklediğini duyurdu.

Fed Başkanı Jerome Powell son konuşmasında merkez bankasının sert yürüyüş döngüsünü henüz bitirmediğinin sinyalini verdikten sonra, Morgan Stanley Fed'in Temmuz toplantısında 25 baz puan faiz artışı beklendiğini duyurdu.

Bloomberg'in haberine göre, Ellen Zentner'ın da aralarında bulunduğu ekonomistler salı günü yayınlanan bir araştırma notunda, Bankanın beklentilerinde 2023’ün sonuna kadar yüzde 5,375’lik efektif federal fonlama oranına yukarı yönlü bir revizyon gerçekleşmesini, 2024 sonunda ise efektif fonlama faizinin yüzde 4,375 seviyesinde olmasını bekliyor.

Morgan Stanley ekonomistleri, Powell’ın “faiz oranlarını yükseltmek mantıklı olabilir, ancak bunu daha ılımlı bir hızda yapmak” ve “komitedeki insanlar faiz oranlarını bir veya iki kez artırmanın uygun olacağına inanıyor” ifadelerine atıfta bulundu.

Tahvil yatırımcıları Fed’i nasıl okuyor?

 

Fed'in duraklamaya gitmesi hisse senetleri için ne kadar önemli?

 

Fed faizleri artırmakta gerçekten geç mi kaldı?

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)