E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaMorgan Stanley: Borsa rallisi 2019 yılını anımsatıyor---

Morgan Stanley: Borsa rallisi 2019 yılını anımsatıyor

Morgan Stanley: Borsa rallisi 2019 yılını anımsatıyor
31 Temmuz 2023 - 17:41 borsagundem.com

Morgan Stanley stratejistleri, ABD borsalarındaki rallinin, 2019 yılı rallisiyle benzerlikler taşıdığını öne sürüyor.

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD borsalarındaki sürpriz ralli devam ediyor. Ralliyi öngöremeyen ve borsalarda bu yıl düşüş bekleyen Morgan Stanley stratejistleri, yapay zeka güdümlü rallinin 2019 yılıyla benzerlikler taşıdığını söylüyor.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre, Morgan Stanley stratejistleri ABD hisse senetlerinin 2019 benzeri bir rallide olduğunu iddia ediyor.

Politika odaklı döngü sonu rallisi

Bloomberg’den Farah Elbahrawy'nin haberine göre, Morgan Stanley’nin düşüş eğilimine sadık stratejistlerinin başında gelen Mike Wilson, S&P 500 Endeksi’nin bu yıl, son 10 yılın en iyi performans verdiği yıllardan biri olan ve yatırımcılara yüzde 29 oranında getiri sağlayan 2019 yılında izlediği yolu izlediğini söylüyor.

Wilson paylaştığı notta, “Bugün sahip olduğumuz veriler bize politika odaklı, döngü sonu rallisinde olduğumuzu gösteriyor” diyor ve ekliyor: “Böyle bir dönemin en son örneğini 2019 yılında ABD Merkez Bankası'nın (Fed) faizleri durdurup indirdiği ve yıl sonuna doğru bilançosunun genişlediği dönemde yaşadık.”

Wilson, “Bu gelişmeler, hisse senetlerinde, bu yıl olduğu gibi, neredeyse yalnızca birden fazla kazanç tarafından yönlendirilen güçlü bir ralliyi teşvik etti” diyor.

Yumuşak iniş umutları

S&P 500 Endeksi bu yıl yüzde 19 oranında arttı. Bu, endeksin, 2019 yılında, bir önceki yılki düşüşten toparlandığı aynı dönemde elde ettiği getiriyle neredeyse aynı. 2023'te yatırımcılar, ABD ekonomisinin beklenenden daha iyi durumda olması ve yumuşak iniş umutlarını desteklemesi nedeniyle bir kazanç resesyonunu atlatmış gözüküyor.

Wilson, “2019 analojisi, kendi başına, buradan daha yüksek bir endeks seviyesi öneriyor. Ancak Fed'in zaten 2019'un önemli bir bölümünde oranları düşürdüğünü ve o dönemde zirveye ulaşan piyasa çarpanının şimdiden 1 tur daha yüksek olduğunu not ediyoruz” diyor.

Yüzde 2’lik enflasyon hedefi

Fed politika yapıcıları, Mart 2022'den bu yana 11. kez olmak üzere geçen haftaki politika toplantısında borçlanma maliyetlerini tekrar artırdı. Başkan Jerome Powell, Fed'in faiz artışlarının fiyat baskılarını frenlemeye çalıştığına dair cesaret verici sinyallere işaret ederken, politika yapıcıların enflasyonu yüzde 2 hedefine geri döndürmek için daha gidecek çok yolu olduğunu yineledi.

2022 yılında hisse senetlerindeki satışları doğru bir şekilde tahmin eden Wilson, bu yılki düşüş görünümü henüz gerçekleşmese de, ekibinin ekonominin sonunda yeni bir yükseliş döngüsüne girebileceği görüşüne açık olduğunu belirtiyor.

Dow Jones’un rekor rallisi yatırımcılara ne anlatıyor?

 

Dow Teorisi'ne göre ralli devam edecek

 

FED isterse borsa rallisi bitebilir

 

Boğalar da ralliden endişe ediyor

 

Ralli mi ortalamaya dönüş mü?

 

Wall Street rallisinin devamı gelecek mi?

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)