E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaMorgan Stanley ayı piyasası için tarih verdi---

Morgan Stanley ayı piyasası için tarih verdi

Morgan Stanley ayı piyasası için tarih verdi
30 Kasım 2022 - 16:00 borsagundem.com

Morgan Staley Baş Yatırım Sorumlusu Mike Wilson ABD borsalarında bilançolarla sert bir düşüş bekliyor. Wilson’a göre bu düşüş ocak ve şubat aylarından itibaren hissedilmeye başlayacak

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD borsaları sert bir düşüşün eşiğinde olabilir. CNBC’nin haberine göre, Morgan Staley’nin ABD Hisse Senetleri Stratejisti ve Baş Yatırım Sorumlusu Mike Wilson S&P 500 Endeksi için 2023 yıl sonu hedefini 3.900 puan olarak belirledi. Ancak Wilson ABD hisse senetlerini çökertecek asıl gelişmenin bilanço revizyonları olduğu konusunda uyardı.

Wilson salı günkü açıklamasında, “Gitmekte olduğumuz yol bu. Açıkçası kimse 12 ay sonra ne olacağı ile ilgilenmiyor. Önümüzdeki üç ila altı ay ile başa çıkmaları gerekiyor. Asıl dezavantaj olarak gördüğümüz yer burası. Yani 3.900 puan gerçekten sıkıcı bir altı aylık hedef gibi geliyor olabilir. Ama hayır. Vahşi bir yolculuk olacak” ifadelerine yer verdi.

ABD borsaları salı günü itibariyle yıllık bazda %17’lik bir düşüş gerçekleşti ve 3.957 puan seviyesinde kapandı. Wilson’ın 2022 yılı için de hedefi 3.900 puandı.

Borsa uzmanı, “Ayı piyasası henüz bitmedi. Bilanço tahminimiz doğruysa önemli ölçüde düşük dip noktalarına gidebiliriz” dedi.

Wilson borsalardaki düşüşün geniş bir yelpazede hissedileceğini öngörüyor:

“Hasarın çoğu bu büyük şirketlerde gerçekleşecek. Bu arada bu sadece teknoloji sektörü için geçerli değil. Tüketici ürünleri de olabilir, sanayi sektörü de olabilir. Teknoloji hisseleri ekim ayında zor zamanlar geçirdiğinde, para bu diğer alanlara gitti. Yani, son rallinin bir kısmı sadece hareket eden paranın yeniden konumlandırılmasını yönlendirildi.”

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre, Wilson temmuz ayında yaptığı bir açıklamasında haziran ayındaki düşüşlerin muhtemelen son dip noktası olmayacağını söylemişti. 13 Ekim tarihinde S&P 500 Endeksi 52 haftanın en düşük seviyesine ulaşarak 3.491,58 puana kadar çekilmişti.

Her şeyi satmanın zamanı değil

Tüm bu karamsar tabloya rağmen Morgan Stanley baş yatırım sorumlusu kendini tam teşekküllü bir ayı piyasası destekçisi olarak görmüyor.

Wilson, “Her şeyi satıp kaçmanın zamanı değil. Çünkü tüm bunlar muhtemelen ocak ve şubat aylarında bilançolar düşene kadar gerçekleşmeyecek” dedi.

Borsa uzmanı son boğa piyasası havasının etkilerinin birkaç hafta içerisinde hissedilmeye devam edeceğini ve hisse senetlerini daha fazla yükselteceğini öngörüyor:

“Bu taktiksel rallileri yakalamak bizim işimiz. Bunu doğru yakaladık. Bu taktiksel rallinin etkilerinin yıl sonuna kadar sarkacağını düşünüyorum.”

Fidelity, Bitcoin alım satım hizmetini başlatıyor

 

Wall Street devinden uyarı: Nakitte kalın

 

Asya hisse senetlerinde rekor yükseliş

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)