E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaWall Street devinden uyarı: Nakitte kalın---

Wall Street devinden uyarı: Nakitte kalın

Wall Street devinden uyarı: Nakitte kalın
30 Kasım 2022 - 13:12 borsagundem.com

Yatırımcıların sıklıkla dillendirdiği ‘Nakit kraldır’ tabiri piyasalar için yeniden konuşulmaya başlandı. Morgan Stanley’den Entwistle yatırımcılara nakit varlıkları tavsiye etti

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Ayı piyasası rallileri varlıkların yeniden tahsis edilmesi için en uygun dönemler olarak görülür. Yahoo Finance’in haberine göre Morgan Stanley’nin Genel Müdürü Kathy Entwistle güncel piyasalara ilişkin yorumlarında yatırımcıların nakitte kalmasının kötü bir fikir olmayacağını söyledi.

Entwistle açıklamasında, “Şu anki ayı piyasası sırasında, piyasanın boğa rallisi yaptığı zamanlardan yararlanmanızı, portföyleri yeniden tahsis etmek için ve artık istemediğiniz bazı varlıkları temizlemenizi ve sevdiğiniz varlıklarda yeniden konumlanmanızı öneririz” dedi. Piyasa çevrelerinde ayı piyasası destekçilerinin sıklıkla kullandığı ‘Nakit kraldır’ (Cash is the king) tabirine atıfta bulunan Wall Street stratejisti, “Şaşırtıcı bir şekilde, şu anda ‘nakit kraldır’. Zira çok güçlü. Sahip olduğunuz para için ödeme alıyorsunuz” ifadelerine yer verdi.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre, ABD’de mevduat sertifikası faiz oranları ABD Merkez Bankası’nın (FED) parasal sıkılaştırma politikaları sonrasında oldukça yükseldi. Pandemi başlangıcında %0 civarında dolaşan mevduat sertifikası faizleri 2022 sonuna yaklaşırken %4’e dayandı. Uzmanlar FED’in faiz artışlarına devam etmesi halinde mevduat getirilerinin de yükseleceğini öngörüyor.

Entwistle ayrıca tahvilleri, ABD eyalet tahvillerini, yüksek dereceli kurumsal tahvilleri ve ABD Hazinesi varlıklarını da beğendiğini söyledi. Morgan Stanley stratejisti hisse senetleri içinse karamsar bir tablo çizdi: “Hisse senedi kısmı şu anda biraz zor, çok temkinli ve dikkatli davranıyoruz ve piyasadaki yükselişlerden çok düşüşlere göre portföyümüzü ayarlıyoruz.”

Borsa yatırımcıları ne yapmalı?

LPL Financial Hisse Senetleri Baş Stratejisti Quincy Krosby hisse senetlerinde kalacak yatırımcıların piyasaların savunmacı alanlarına gitmesi gerektiğini söyledi. Krosby, “Biz sağlık sektörünü hâlâ seviyoruz. Sermaye piyasaları hayata döndüğünde sağlık, bio teknoloji ve daha geniş ilaç sektöründe oldukça fazla anlaşma göreceksiniz” ifadelerine yer verdi.

Baş stratejist enerji hisseleri için de boğa piyasası görüşlerine sahip. Krosby, “Petrol fiyatlarının düştüğünü biliyorum. Ancak biz aslında enerji şirketlerini seviyoruz” açıklamasında bulundu.

Baş stratejist, ham petrolün Çin'deki Kovid endişeleri sebebiyle geri çekildiğini ve piyasaların da düşük likiditeden etkilendiğini söyledi. Yeşil enerji konusunda da görüşlerini dile getiren Krosby ABD’nin sürdürülebilir enerjiye geçene kadar çalışabilmek için dizel ve petrol kullanmak zorunda olduğunu da sözlerine ekledi.

Asya hisse senetlerinde rekor yükseliş

 

Powell’ın açıklamaları fiyatlamaları şekillendirecek

 

Daha iyi bir yatırımcı olmanın şifreleri

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Ahmet30 Kasım 2022 21:49

    Amerikada Piyasalar bir süre yatayda kalacak muhtemelen. 2023 te düzelmeler başlayabilir piyasalarda. Zaten FED faiz artışı düşüş sinyalleri veriyor. Dolayısıyla piyasalar 2023 te 2022 ye nazaran daha iyi bir başlangıç yapabilir. Tabi Ukrayna Rusya savaşı da barış ile bitirilirse eğer petrol fiyatlarida iner ve ticaretin artması ile toparlanma hizlanabilir

  • AHMET ÖZBİLEN30 Kasım 2022 18:10

    O dediğin teyzen olur.bizim borsada böyle bir sorun yoktur.