E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaMoody's yerel yönetim kredi notu açıklaması---

Moody's yerel yönetim kredi notu açıklaması

Moody's yerel yönetim kredi notu açıklaması
03 Şubat 2014 - 12:55 borsagundem.com

Zayıf Türk Lirası, İzmir ve İstanbul'un kredi notları için negatif- Moody's

Moody's Investors Service, Türk Lirası'nın son 2 ayda yüzde 10,9 değer kaybettiğine işaret ederek, bunun yerel yönetimler için döviz cinsinden borçların geri ödemesi maliyetlerini artırdığına işaret etti.
Moody's, borç geri ödeme maliyetinden kaynaklı en yüksek baskı ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin karşıya kalmasını beklediğini belirtirken, İzmir'in de İstanbul'a göre kur dalgalanmalarına karşı daha ılımlı riski olsa da TL'deki kayıptan olumsuz etkileneceğini  vurguladı.
Moody's, İstanbul'un 2013 sonu itibariyle 2,4 milyar dolara ulaşan borç stokunun yüzde 93'ünün ABD Doları cinsinden olduğunu  belirtirken, 2013 yılında dış borç geri ödemelerinin Belediye'nin  faaliyet gelirlerinin yüzde 9'una ulaştığına işaret etti. Moody's 2014 yılında dış borç geri ödeme maliyetinin 2013'e göre yüzde 20 artmasını beklediklerini belirtti.
İzmir'in TL'deki değer kaybından kaynaklı risklerini İstanbul'a göre daha az olduğunu, 2013 sonu itibariyle borçlarının yüzde 46'sının yabancı para cinsinden olduğunu belirten Moody's, İzmir'in kur riskine karşı kendini korumak için Avrupa Yatırım Bankası ile birlikte 108 milyon Euro tutarında risk hesabı oluşturduğuna da dikkat çekti. Moody's İzmir'in ayırdığı bu fonun yıllık borçgeri ödemelerini karşılamaya fazlasıyla yeterli olacağına işaret etti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)