E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiMoody's Türkiye'yi pas geçti---

Moody's Türkiye'yi pas geçti

Moody's Türkiye'yi pas geçti
06 Haziran 2020 - 02:23 borsagundem.com

Moody's değerlendirme takviminde yer almasına rağmen Türkiye'nin kredi notu ve görünümüne ilişkin güncelleme yapmadı


Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's, Türkiye'nin kredi notu ve not görünümüne ilişkin güncelleme yapılmadığını duyurdu.

Moody's'den yapılan yapılan açıklamada, takvimde hakkında değerlendirilme yapılması için 5 Haziran tarihi verilen Türkiye, Rusya ve Demokratik Kongo Cumhuriyeti için güncelleme yapılmadığı bildirildi.

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşlarının yıllık takvimlerinden ülkelerin kredi notu ve not görünümleri için tarih vermesi, kesin olarak güncelleme yapılacağı anlamına gelmiyor.

Moody's, halihazırda Türkiye'nin kredi notunu "B1", kredi notu görünümünü ise "negatif" olarak değerlendiriyor.

Üç büyük kredi derecelendirme kuruluşu arasında yer alan Fitch Ratings, 22 Şubat'ta Türkiye'nin kredi notunu "BB-" ve görünümünü "durağan" olarak teyit etmişti.

Standard&Poor's (S&P) ise 7 Mayıs'ta Türkiye'nin uzun vadeli döviz cinsinden kredi notunu "B+", uzun vadeli yerel para birimi cinsinden kredi notunu ise "BB-" olarak teyit ettiğini duyurmuştu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Pozitif Aga05 Aralık 2020 20:21

    Anlayan anladı. Durum POZİTİF DEMEKKİ. Kötü bir güncelleme olsaydı anında açıklama yapardı. Moodys Türkiye'nin iyi olmasını hazmedemeyen kuruluşlardan biri. Sinsi bunlar. Ben açıklıyorum Ekonomide pozitif etki var ama güncelleme cesaretleri yok

  • Mehmet Dilaver YALÇIN09 Haziran 2020 09:25

    Moddy  IMF.Dünya bankası  başka ülkelere puan veren kuruluşlar. İTİMAT EDİLECEK. GÜVENİLECEK KURUMLAR DEĞİLDİR.. Nasıl her ülkede muhasebiler patronların dediğini yapıyorsa bu kurumların üst akılları ne istese onu yaparlar TÜRKİYE:nin  gelişmesini büyümesini istemeyen bu leş kargaları nazari itibarimizde eksi görünümdedir

  • Akil06 Haziran 2020 23:39

    Turiviri moddys siyasi

  • Siva06 Haziran 2020 16:52

    İndirecek bişey bulsaydi pas geçmezdi. Kendi ulksesi hem virüs hemde protestolardan naneyi yemiş durumda

  • Heyt bee06 Haziran 2020 11:00

    Tırstı bizden onun için pas geçmiş.