E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemMontajı başladı! F-35'e 'Kale' mührü---

Montajı başladı! F-35'e 'Kale' mührü

Montajı başladı! F-35'e 'Kale' mührü
29 Ekim 2016 - 05:32 borsagundem.com

Lockheed Martin’in ana sorumluluğunda Türkiye’ye teslim edilecek ilk yeni nesil savaş uçağı F-35’in montajına Amerika’da törenle başlandı. Kale Havacılık, F-35’lere 400 kritik parça üreterek katkı veriyor

Dünyanın en önemli savunma projelerinden ‘Müşterek Taarruz Uçağı Programı’ çerçevesinde geliştirilen F-35’in ana sorumlusu ABD’li Lockheed Martin, Türkiye’ye teslim edilecek ilk uçağın montajını ABD’nin Marietta kentindeki merkezinde törenle başlattı. Dünya havacılık tarihinde yeni bir sayfa açan F-35’e, Kale Grubu şirketlerinden Kale Havacılık, önemli tedarikçilerden biri olarak büyük katkı veriyor. Kale Havacılık, Türkiye için üretilen bu ilk uçağa, 400 değişik gövde, kanat, kokpit parçaları ve montaj gruplarıyla katkı verdi.

FABRİKA İZMİR’DE

Kale Havacılık’ın, Lockheed Martin’in en önemli yapısal parça üreticisi konumunda bulunduğunu belirten Kale Grubu Şirketleri Teknik ve Kimya Grubu Başkanı Osman Okyay, “Dünyanın en gelişmiş savaş uçağının üretiminde görev almak bizim için çok önemliydi. Projeye, 2004’te geliştirme fazında katıldık ve bazı kısımların geliştirilmesine de destek verdik” dedi. Kale Havacılık, Pratt & Whitney ortaklığıyla İzmir’de kurulan Kale Pratt& Whitney Uçak Motor Sanayi tesislerinde, F-35’lerin F-135 olarak adlandırılan motorunun kritik parçalarını da üretiyor. Kale Havacılık, ilk F-35 olan AA1’de de parçası bulunan tek Türk şirketi.

116 ADET SİPARİŞ VERDİK

F-16 ve F-18 gibi savaş uçaklarından dört kat daha etkili olduğu belirtilen F-35’ler, önümüzdeki 40 yılın taarruz uçağı olacak. Radara yakalanmama özelliğine sahip uçaklardan Türkiye, 116 adet sipariş verdi. Projenin diğer ortakları Avustralya, Kanada, Danimarka, İtalya, Hollanda, Norveç, İngiltere ve Almanya.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)