E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemMobius: Virüs etkisi 'geçici', yatırımcıların yapması gereken...---

Mobius: Virüs etkisi 'geçici', yatırımcıların yapması gereken...

Mobius: Virüs etkisi 'geçici', yatırımcıların yapması gereken...
03 Şubat 2020 - 10:37 borsagundem.com

Tecrübeli yatırımcı Mark Mobius, küresel hisse senetlerinde korona virüs nedeniyle artan korkular karşısında satış hareketleri yaşanırken, insanların gelişen piyasa hisselerine bakmaları gerektiğini söyledi.

Mobius Capital Partners'ın kurucu ortağı ve uzun süredir gelişmekte olan piyasalar yatırımcısı olarak tanınan Mobius, CNBCYe yaptığı açıklamada  salgının hisse senetleri üzerindeki etkisinin "geçici" olacağını söyledi.

Mobius,"Bu virüsle ilgili iyi haber, çözümler üzerinde çalışan birçok bilim insanının olması. Ve elbette Çin'de, komuta ekonomisi ile kaynaklarını tedavi ve çözüme tahsis edebilir. Bu yüzden insanların beklediği gibi uzun bir süreç olacağını sanmıyorum. " dedi.

Mobius, "Çin zarar görürse, gelişmekte olan piyasa ülkelerinin geri alanı da zarar göre , çünkü ETF'ler genellikle gelişmekte olan piyasalarda ve Çin'in ağırlığı endeksi etkiler." dedi.

Mobius ayrıca, salgının Çin'deki ve Asya'daki çevre ülkelerdeki ekonomik büyümeye zarar verirken, Latin Amerika gibi diğer pazarlar üzerinde büyük bir etkisi olmayabileceğini söyledi.

Mobius, "Gelişmekte olan piyasalarda bizim için kimlerin etkileneceğini ve etkinin ne olacağını ayırt etmemiz çok önemli" dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • HALİL KERTENKELE03 Şubat 2020 11:29

    bu virusu abd ve israil in labuatuarlarda üretip gelişen çin nufusuna ve ekonomik gücüne darbe vurmak için yapılan biyolojik savaş yapıldığını tv lerde söylenmektedir.