E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaMilyarder Cooperman yeni yatırımcıları uyardı: Kaybedeceksiniz---

Milyarder Cooperman yeni yatırımcıları uyardı: Kaybedeceksiniz

Milyarder Cooperman yeni yatırımcıları uyardı: Kaybedeceksiniz
18 Haziran 2020 - 09:44 borsagundem.com

Borsaların geçtiğimiz ay ralli yapmasıyla birlikte borsalara yeni giren geç yatırımcılara milyarder Cooperman’ın bir uyarısı var: Kaybedeceksiniz

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Milyarder Leon Cooperman geçtiğimiz gün yatığı açıklamada korona virüs kaynaklı borsaların dip yaptıktan sonra toparlanmaya başlamasıyla borsalara yeni giren yatırımcıların zarar edecekleri konusunda uyardı.

Son günlerin popüler borsa uygulaması Robinhood hakkında konuşan isim, Robinhood piyasası gözyaşıyla bitecek yorumunu yaptı.

Komisyon ödemeden hisse alıp-satmaya yarayan uygulamaya yılbaşından itibaren 3 milyon yeni kullanıcı eklenirken uygulamayı genelde gençler kullanıyor.

Genç yatırımcılar borsaların 23 Mart’taki dip seviyelerinden sonraki ralliden faydalanmak için 0 komisyonlu uygulamalara yönelmiş gibi duruyor.

Cooperman gibi eleştirmenler, zaten Kovid-19 kaynaklı kısıtlamalar ve işsizlik rakamları nedeniyle zor günler geçiren borsaların yeni yetme yatırımcılar tarafından daha da kötüye götürüldüğünü düşünüyor. Örnek olarak iflas erteleme (Chapter 11) başvurusunda bulunmuş Hertz’in hisselerindeki ralliyi gösteren isim bu hisselerin büyük çoğunluğunun Robinhood uygulaması üzerinden alındığını söyledi.

Yine de Goldman Sachs’ın tanınmış stratejisti David Kostin liderliğindeki stratejistlere göre borsaların dip yaptığı 23 Mart’tan itibaren bireysel yatırımcıların favorisi olan bir hisse senedi sepeti %61 oranında artarken yatırım fonları ve hedge fonlar (riskli fon) tarafından yönetilen yatırım fonları %45 oranında değer kazandı. Bankanın araştırmasına göre 2008 finans krizinden beri borsaların gerisinde kalan Wall Street profesyonelleri, şimdi de küçük yatırımcılar tarafından oluşan 16 puanlık performans farkıyla hezimete uğramış olabilir.

Trump: Ülkeyi tekrar kapatmayacağız

Salgına dair artan endişeler risk iştahını dağıtıyor

Buffett kazanmak için piyasalara ayak uydurmak zorunda

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (12)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Giray19 Haziran 2020 19:05

    Tavan tavan gidince her şey süper şahane ama taban taban gidince her şey çok kötü manipüle ediliyor falan filan. Ya borsada herkes kazansa bırakalım çalışmayalım koyalım parayi 3 gün sonra zengin olalım oh ne ala..Bu kadar kolay para kazanma hangi sistemde var yok öyle 3 kuruşa 5 köfte. Borsanın kurallarına katlanmayacaksan oynamayacaksın.

  • Küçücük yatırımcı 19 Haziran 2020 14:41

    İlk girişte hasbelkader kazanılan para daha sonraki büyük yıkımın ilk işaret fişeğidir.Çünkü nasıl olsa her girdiğim hisseden kazanıyorum öz güveni insanı daha fazla cesaretlendirir. İşte o cesaret daha fazla risk almaya iter tamamen kumar mantığına döndüğü anda ilk kazandığı paralar da gider hayatı biter.

  • Ali18 Haziran 2020 20:45

    7 fk nın üstünde alım yapan risk alır. Bilançolar kötü seneye temettü yok mallarını taşıtacak hamal arıyorlar buldular. 

  • Tuncay18 Haziran 2020 20:26

    Bunu bilmek için medyum olmaya gerek yok. Yeni yatırımcı once az kazanır sonra çok kaybeder. En son kazanmayı öğrenir.

  • yasin18 Haziran 2020 19:49

    yapıkredi bankası binde 1,5 komisyon alıyor soyuyorlar bizi

  • BORSACI18 Haziran 2020 20:53

    ZORLAMI TUTUYORLAR ÇIK YÜZLERCE ARACI KURUM VAR.

  • fark etmez18 Haziran 2020 19:59

    o kdr parayla zengin mi olacaksın?

  • ekonomist/stratejist 18 Haziran 2020 18:27

    400.000 civarı yeni küçük yatırımcı BIST'e ilk kez ayak basmış. Borsanın altın kuralı gereği kazanmak için önce kaybetsinler. Kaybedeceklerine sevinmeliler. Kaybetmeden kazanılmaz. Yeni giren binlerce küçük yatırımcı birkaç popüler hissede sıkıştırıldı kıskaca alındı. İntihar edenler var evvela psikolojin sağlam olacak, bütün sermayen ile değil kaybetmeyi göze alabileceğin kadar gireceksin ki riski minimize edeceksin. Cooperman aslında yeni giren küçük yatırımcılara güzel tavsiyede bulunmuş çünkü kaybedeceksiniz ifadesinin gelecekteki okuması kazanacaksınızdır.

  • HÜLYA KOBALT18 Haziran 2020 16:36

    Ben zannetmiyorum dax veya dow da çöküş olsa bile .bizde yabancılar hemen hemen çıktı % 45-50 arasına geldi ve TL ve döviz gelir getirmiyor diye  bizim küçük yatırımcıya yükü yıkıp tamamen çıktılar.diğer kısımlarınıda satsalar sıra da bekleyen 1 000 000 yeni yatırımcı bu hisse senetlerinide almaya iştahlı imiş o yuzden benim endişelerim törpülenmiş durumda.

  • Vb18 Haziran 2020 18:29

    Akıllı telefon ve uygulamalarla haşır neşir olan ve birikimi de olan geniş bir orta sınıf borsaya girmeye başladı

  • Bika18 Haziran 2020 14:37

    Bilanço analizi yapmadan sürü davranışıyla piyasa değeri aşırı yükselen hisseleri alanlar bir gün altında kalacak.

  • hemi de18 Haziran 2020 15:34

    kısa süre içinde hem de