E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaYaşam-MagazinMetin Uca, hayatını kaybetti---

Metin Uca, hayatını kaybetti

Metin Uca, hayatını kaybetti
17 Kasım 2023 - 03:20 borsagundem.com

Tiyatrocu, yazar ve sunucu Metin Uca, tedavi gördüğü hastanede entübe edilmişti. Menajeri Kübra Kalem Baykara, Metin Uca'nın hayatını kaybettiğini duyurdu. Baykara acı haberi, ''Metin Uca'mızı kaybettik'' sözleriyle duyurdu

Tiyatrocu, yazar ve sunucu Metin Uca, tedavi gördüğü hastanede entübe edilmişti. Menajeri, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada Uca'nın hayatını kaybettiğini duyurdu.

Ünlü televizyon programcısı ve sunucu Metin Uca, geçtiğimiz günlerde Kocaeli'nin Dilovası ilçesinde geçirdiği kazanın ardından Kartal Lütfi Kırdar Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi altına alınmıştı. Taburcu edilmesi beklenirken ameliyata alınan Uca'nın entübe edildiği açıklanmıştı.

Menajeri Kübra Kalem Baykara, Metin Uca'nın hayatını kaybettiğini duyurdu.

Baykara sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda "Metin Uca'mızı kaybettik. Kalbimiz acıyor." ifadelerini kullandı.

METİN UCA KİMDİR?

1961 yılında Hakkarili bir baba ve Söğütlü bir annenin büyük çocuğu olarak İstanbul’da dünyaya geldi. Küçük bir bürokrat ailesinin çocuğu olarak ömrünün büyük bölümünü Ankara ve İstanbul’da geçirdi.

İlk, Orta ve Lise eğitimini Ankara’da tamamlayan Uca, Kimya Mühendisliği, Jeoloji Mühendisliği, Tiyatro ve gazetecilik eğitimi aldı. Van Erciş’te askerliğini tankçı asteğmen olarak yapan Uca, 1987 yılında Anadolu Ajansı’nın sınavını kazanarak muhabirlik hayatına başladı. Çok sayıda gazetecilik ve televizyonculuk ödülünün sahibidir. 1999 – 2000 yıllarında TRT’ de televizyoncu olarak çalışmaya başladı ve kuruluşundan itibaren Kanal D Ankara bürosunda muhabir olarak görev yaptı. Anadolu Ajansı, TRT, Kanal D, Milliyet EP Dergisi, Show TV, ATV ve Star televizyonlarında muhabir ve programcı olarak çalıştı.

1999 yılından itibaren kendi özgün sabah programları, yarışma programları ve sahne gösterileri ile İstanbul’da çalışmaya başladı. Geniş toplumsal kesimlerin sevdiği programlara sunucu, yapımcı olarak imza attı. 1999-2003 yılları arasında Türkiye’nin en özgün ve eğlenceli sabah haber şovu Günaydın Türkiye’yi Star ekranlarında sundu. 700 bölüm yayınlanan Passaparola ve TRT’de 180 bölüm yayınlanan Miras adlı programların sunucusu ve yaratıcı ekibinde yer alan Uca, Maydanoz, Büyüklere Masallar, Pişti isimli stüdyo programlarıyla da Show TV, ATV ve Star TV gibi kanallarda çalışmalarını sürdürdü.

Duayen gazeteci Osman Arolat hayatını kaybetti

 

Türk rock müziğinin Erkin Baba'sı hayatını kaybetti

 

Prigojin düşen uçakta hayatını kaybetti

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (8)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • kurt17 Kasım 2023 08:25

    adam olunce asla namazimi kilmayin ve yakilarak kullerim bogaza savrulsun dedi , yani din ile barisik olmadi ki gayet dogal secim kendisinindir tuhaf olan arkasindan rahmet okunmasi , tuhaf bir milletiz vesselam  (6) 

  • VATANSEVER TÜRK17 Kasım 2023 11:10

    gıla tapan yobazlığın moda olduğu sistem harika .haklısın gardaşım iiki varsınız .bu memleketin sizlere çok ihtiyacı var.

  • Nuri17 Kasım 2023 08:06

    Entübe et sonra cep telefonu ile oyna hastaya birşey olunca sinyal veriyor de takip etme Allah hastane yoğun bakıma düşürmesin.

  • kamileoynakbaş17 Kasım 2023 13:48

    metin uca dine inanmıyorum demiyor. farklı şeyler söylüyor. en azından dünyada çok düzgün yaşadı kimesinin hakkını çalmadı .vaytanını çok sevdi.ve bir vatansever olarak vede insanlara saygılık duyarak vefat etti. birde gıl cılar var.az bi kesim ama çok sesi çıkıyo gibi .yandaş kindaş medyada kinakit bunlardan biri hergün kin nefret saçmaya devam ediyorlar birde böyleleri var .

  • DOĞRU17 Kasım 2023 12:02

    hastanede milyonlarca insan iyileştiriliyor ,o zaman ALLAHTAN, ölünce doktordan,bu kadar bozgunculuk olmaz ...

  • KÜÇÜK AĞA17 Kasım 2023 07:44

    mekanı cennet olsun yakınlarına sabırlar diliyorum Allah rahmet eylesin Başınız sağolsun

  • VATANSEVER TÜRK17 Kasım 2023 07:20

    sevgili UCA ,Gerçek dünyada Rahmet dünyasında Işıklar içinde huzurla yaşa ,hakkımız helal sana