E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıMetal fiyatlarında Fed öncesi temkinli seyir---

Metal fiyatlarında Fed öncesi temkinli seyir

Metal fiyatlarında Fed öncesi temkinli seyir
18 Eylül 2023 - 09:42 borsagundem.com

Bakır ve diğer metal fiyatlarının çoğu Fed karar ve görünümü öncesi genel olarak yatay seyretti

Londra'da bakırın ve diğer temel metallerin çoğunun fiyatı, ABD Merkez Bankası'nın bu haftaki faiz kararı, politika yönlendirmesi ve ekonomik görünümü öncesinde ihtiyatlılığın hakim olması nedeniyle Asya işlemlerinde çok az değişiklik gösterdi.

Londra Metal Borsası'nda üç ay vadeli bakır, TSİ 08.32'de %0,1 artışla 8.411,50 dolar/ton seviyesinde bulunurken, Şanghay Vadeli İşlemler Borsası'nda Ekim ayı bakır kontratı %0,3 düşüşle 69.430 yuan/tona (9.529,36 dolar) geriledi.

Analistler, ABD Merkez Bankası'nın faiz kararının hem metal hem de enerji fiyatları açısından haftanın en önemli veri noktası olduğunu belirterek, Fed politika toplantısında bir duraklama daha beklenirken, analistler odak noktasının güncellenmiş ekonomi ve faiz tahminleri olacağını vurguladı.

LME'de alüminyum %0,1, çinko %0,3, nikel %0,1 arttı, kurşun %0,1 düştü, kalay ise %2,2 artışla 26.265 dolar/tona yükseldi.

Demir cevheri, Çin'de emlak endişelerinin baskısıyla geri çekildi

Demir cevheri vadeli işlemleri, Çin'in emlak sektörüyle ilgili olumsuz manşetlerin ihtiyatı artırmasıyla önceki haftaki güçlü yükselişlerin ardından bugün düşüş yaşadı.

Singapur Borsası'nda Ekim ayı demir cevheri kontratı, TSİ 07.40'ta %0,8 düşüşle 121,95 dolar/tona geriledi. Kontrat, erken işlemlerde Cuma günkü altı ayın zirvesi olan 123,75 dolardan sert bir şekilde geri çekilerek 119,60 dolara indi.

Dalian Emtia Borsası'nda Ocak vadeli demir cevheri, sabah işlemlerini %0,1 düşüşle 872 yuan/ton (119,66 dolar) seviyesinde tamamladı.

Çinli müteahhitleri rahatsız eden borç krizi derinleşirken, Cuma günkü veriler emlak sektöründeki yatırımların düştüğünü gösterdi.

Analistler, gayrimenkulle ilgili her şeyin sorunlu olmaya devam ettiğini belirterek, yapılan bir ankete göre yatırımcılar Çin'deki emlak krizininin en kötüsü henüz bitmediğini gösterdi.

Dalian'da koklaşabilir kömür ve kok kömürü sırasıyla %4 ve %2,5 değer kazandı.

Şanghay Vadeli İşlemler Borsası'nda inşaat demiri %0,4 oranında değer kazanırken, sıcak haddelenmiş rulo yatay seyretti,, filmaşin %0,7 düştü. Paslanmaz çelik %0,1 arttı.

Merkez bankaları haftasına giriş yapıyoruz

 

TCMB'den liralaşmayı güçlendirecek yeni adım

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)