E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiMerkez yine hedef tutturamadı açık mektup yazacak---

Merkez yine hedef tutturamadı açık mektup yazacak

Merkez yine hedef tutturamadı açık mektup yazacak
06 Ocak 2015 - 07:42 borsagundem.com

Merkez Bankası yüzde 5 olarak hedeflenen 2014 enflasyonunun yüzde 8,17 gerçekleşmesi nedeniyle hükümete açık mektup gönderecek

Merkez Bankası her yıl hayali hedeflerle gündeme geliyor. Ekonomide tuttaramayacağı hedeflerle gündemden düşmeyen Merkez Bankası bu yıl da diğer yıllarda olduğu gibi uçuk enflasyon hedefini tutturamadı. Önümüzdeki yıl için de muhtemelen hedefini tutturamayacak olan Merkez Bankası bu durum nedeniyle hükümete her yıl açık mektup yazarak hedeflerin neden tutmadığına ilişkin açıklamalarda bulunuyor.

TCMB hükümete mektup göndermeye hazırlanıyor. Merkez Bankası yüzde 5 olarak hedeflenen 2014 enflasyonunun yüzde 8,17 gerçekleşmesi nedeniyle hükümete açık mektup gönderecek. Banka, açık mektupta enflasyon hedefinden sapmanın nedenleri ve enflasyonun tekrar hedefe ulaşması için alınan tedbirleri açıklayacak. TCMB Başkanı Erdem Başçı ile bir başkan yardımcısının imzalarını taşıyacak mektup, hükümet adına Başbakan Yardımcısı Ali Babacan'a iletilecek.
 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)