E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiMerkez enflasyonda kendine güvenmeye devam ediyor ---

Merkez enflasyonda kendine güvenmeye devam ediyor

Merkez enflasyonda kendine güvenmeye devam ediyor
05 Ağustos 2014 - 12:24 borsagundem.com

TC Merkez Bankası, Temmuz ayı enflasyonuna ait fiyat gerçekleşmeleri raporunu yayınladı

Merkez Bankası tarafından yayınlanan raporu değerlendiren İş Yatırım, Merkez Bankası'nın çekirdek enflasyonda iyileşmenin devam ettiğini bu nedenele de faiz indirimi yapabileceğini öngördü. İş Yatırım şu değerlendirmelerde bulundu:

''Merkez enflasyonda kendine güvenmeye devam ediyor

TCMB dün %0,45 ile piyasa beklentisinin üzerinde gerçekleşen Temmuz ayı enflasyonuna ait fiyat gerçekleşmeleri raporunu yayımladı. Aylık enflasyondaki yükselişte giyim grubu hariç bütün alt grupların etkili olmasına rağmen, TCMB dünkü olumsuz sürprizde gıda fiyatlarındaki yüksek seyri öne çıkarıyor. Ek olarak, alkollü içecekler ve sigara fiyatlarındaki yükseliş maktu vergi artışlarına bağlanıyor.

Raporda, enflasyonun üç aylık ortalamalarına göre ana eğilimine bakılarak çekirdek enflasyon göstergelerindeki iyileşmenin yavaşlasa da devam ettiği belirtiliyor. Bu konuda TCMB’ye katılmıyoruz ve Temmuz ayı çekirdek göstergelerindeki yukarı yönlü seyri göz önüne alarak yılsonu enflasyon tahminimizi %8,3 seviyesinde tutuyoruz.

Sonuç olarak, görünen o ki TCMB dünkü kötü sürprize rağmen enflasyon cephesinde kendine güvenmeye devam ediyor. Dolayısıyla, Ağustos ayı PPK toplantısında Banka’nın gelişmekte olan ülkelere yönelik risk iştahının devamına bağlı olarak 50 baz puanlık bir indirim daha yapacağını düşünüyoruz.''

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)