E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaMerkez Bankası'nın kararlı duruşu önemliydi---

Merkez Bankası'nın kararlı duruşu önemliydi

Merkez Bankası'nın kararlı duruşu önemliydi
27 Ekim 2017 - 11:14 borsagundem.com

Cumhurbaşkanlığı Ekonomi Başdanışmanı Doç. Dr. Hatice Karahan Merkez Bankası`nın kararlı duruşunun kur ve enflasyon açısından önemli olduğunu dile getirdi.

Cumhurbaşkanlığı Ekonomi Başdanışmanı Doç Dr. Hatice Karahan Bloomberg HT'ye konuk oldu.

TL'de son günlerdeki değer kaybını yorumlayan Karahan Lira'nın küresel trende uyan kapsamda değer kaybettiğini belirtti. Karahan "içeride de spekülatif haberler de olumsuz algı yarattı. Bu da riskleri yukarı çeken bir faktör oldu. CDS'lerde yükseliş görüyoruz, ABD'de tahvillerde yukarı hareketlilik var. Türkiye'de de tahvil faizi de yükseliyor.

ABD bu şekilde ilerlerken içeride biraz daha güveni tesis edici hareketlere başvurmamız gerekiyor. Ama çarpıtılmış haberler varken bu çok kolay olmuyor" değerlendirmesini yaptı.

MB'nin dünkü kararına dair Karahan "bu son hareketler sonrası dün Merkez Bankası'ndan faiz artırımı beklemiyordum. MB'nin kararlı duruşunun altını çizmesi hem kur açısından, hem enflasyon açısından önemli ve değerli bir mesajdı." dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (8)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Borat27 Ekim 2017 13:56

    Helal ya, ekonomi bakani yapin bu kadini

  • salim27 Ekim 2017 13:51

    Danışman olarak ne kadar maaş alıyorsunuz?

  • erdi27 Ekim 2017 13:49

    "kararlı"kelimesi sihirli değnek bu günlerde.

  • S gün27 Ekim 2017 11:57

    inovasyon yaratan danışman. Süper özellikleri olmalı. Cds falan da bilmesi baya cezbedici. Böyle aşırı ekonomi konuşması dünyaya yön vermesi gerçekten ülke için harika. Koskaca ülkenin en çarpıcı yerlerine yerleştirilen kuran kursu hocaları sayesinde ekonomi cok boyut atlayacak:)

  • BENGIN27 Ekim 2017 11:32

    Mb başkanı ile sokaktaki vatandaş arasında ortak bir nokta var. Vatandaş sokakta doların uçuşunu seyrediyor başkan koltuğunda seyrediyor. kararlı duruş bu mu oluyor.?

  • MİSAFİR27 Ekim 2017 11:27

    ya git önce şu üstüne başına bir çeki düzen ver, bu giyim şekli, çağdaş Türk kadını ve annelerimizin giyim tarzı değil..

  • bu dünyadan biri27 Ekim 2017 11:26

    ülkenin cds i boşuna yükselmez. değer kaybı küresel olaylardan kaynaklanmıyor. savaş, siyaset, yönetim ve diğerleri doları yükselten.

  • dolar molar27 Ekim 2017 11:18

    dolarınız var sanırım. sizi gidi gidi... bizde dolar yok o kadar rahat olamıyoruz...