E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaMerkez Bankası'na AB'den eleştiri---

Merkez Bankası'na AB'den eleştiri

Merkez Bankası'na AB'den eleştiri
12 Mayıs 2015 - 06:20 borsagundem.com

AB Maliye Bakanları yıllık gözden geçirmede Türkiye Merkez Bankası'nı eleştiri yağmuruna tuttu

Avrupa Birliği tarafından yıllık olarak hazırlanan ekonomik gözden geçirme raporunda AB Maliye Bakanları, Türkiye'nin izlediği "çelişkili" para politikasının enflasyonu düşürmede başarısız olduğunu ve Merkez Bankası'nın fiyat istikrarına odaklanması gerektiğini vurgulayacak. Raporun taslak metninde "Merkez Bankası'nın 2010 sonundan itibaren ortaya koyduğu alışılmışın dışındaki para politikası enflasyon beklentilerini sabitlemeyi ve enflasyonu yüzde 5 olan hedefe getirmeyi başaramadı" denildi. Raporda, "Merkez Bankası'nın temel hedefi fiyat istikrarı olmasına rağmen banka eşanlı olarak ikincil ve bazen çelişkili hedefleri gözetti... Merkez Bankası'nın sadece fiyat istikrarı hedefine odaklanması ve ikincil hedeflerin makroihtiyati ve mali politikalar ile yapısal reformlarla halledilmesinin tavsiye ediyoruz" denildi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Aldırma başkan12 Mayıs 2015 15:56

    Sen onlara kulak asma hepsi onların parelelci sonu Silivri'ye gider başkan oraya gider ve inlerine ineceğiz inlerine der sen uslu uslu otur makamda zaten 8 haziranda yolcu apbaş bağlayan durmaz