E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriMercan Kimya A1 Capital liderliğinde halka arz ediliyor---

Mercan Kimya A1 Capital liderliğinde halka arz ediliyor

Mercan Kimya A1 Capital liderliğinde halka arz ediliyor
18 Mayıs 2021 - 17:08 borsagundem.com

Türkiye’nin kimya sektöründeki ilk parafin üreticilerinden olan ve kökleri Denizli’ de 1977 yıllarına dayanan Mercan Kimya payları, Borsa İstanbul’da halka arz ediliyor.

Mercan Kimya payları, Borsa İstanbul’da halka arz ediliyor. Mercan Kimya’nın 20 milyon TL nominal değerli payları için 20-21 Mayıs’ta eşit dağıtım yöntemiyle talep toplanacak. 1 TL nominal değerli paylar, 8,81 – 10,46 TL aralığında satışa sunulacak.

Türkiye’nin kimya sektöründeki ilk parafin üreticilerinden Mercan Kimya, halka arz için Sermaye Piyasası Kurulu’ndan onay aldı. Şirketin halka arzına A1 Capital liderlik edecek. Denizli merkezli Mercan Kimya’nın 20 milyon TL nominal değerli payları için 20-21 Mayıs’ta eşit dağıtım yöntemiyle talep toplanacak.

Mum, ağaç, kozmetik, tekstil, kauçuk, pil, kâğıt, inşaat ve otomotiv gibi 20’den fazla sektöre 44 çeşit parafin, parafin emülsiyonları, hidrowax ve vazelin üreten Mercan Kimya, 5 kıtada 85 ülkeye ihracat gerçekleştiriyor. 

Halka arz gelirinin tamamı Şirket için kullanılacak

Mercan Kimya Genel Müdürü Harun Aydın, halka arzdan elde edilen kaynağın tamamının Şirket’in güçlendirilmesinde kullanılacağını söyledi. Aydın, halka arzdan elde edilecek kaynağın şirketin tesis ve depo alanı yatırımında, işletme sermayesi ihtiyaçlarında ve finansal borçların ödenmesinde kullanılacağını belirtti. Aydın “Halka arzda ortak satışı yapılmıyor. Dolayısıyla elde edilen gelirlerin tamamı sermaye artırımı yoluyla Mercan Kimya’ya ait olacak” dedi. 

Mercan Kimya’nın 2020 yılında TURQUALITY® Marka Destek Programı kapsamına alındığını hatırlatan Aydın, şunları söyledi:

5 kıtada 85 ülkeye ihracatımız aralıksız devam ediyor. Tüm dünyayı etkisi altına alan pandemiye rağmen şirket olarak ihracatımıza aralıksız devam ediyoruz” diye konuştu. Avrupa’nın kimya devlerine rakip olmak için halka arz kararı aldıklarını da ifade eden Aydın, “Parafin konusunda Türkiye’nin ilk ve tek Ar-Ge merkezine sahibiz. Burada yürütülen çalışmalarla sektöre değer katıyoruz. Hedefimiz alanında dünyanın önde gelen şirketlerinden olmaktır.

Tüm yatırımcılar aynı fiyattan pay alacak

Mercan Kimya’nın halka arzına aracılık eden A1 Capital Genel Müdürü Atilla Esen ise Mercan Kimya’nın halka arzının Borsa İstanbul’da satış yoluyla ve “Eşit Dağıtım” şeklinde; 8,81 TL – 10,46 TL fiyat aralığından gerçekleşeceğini söyledi. Esen arza ilişkin şu bilgileri verdi: 

Yatırımcılar halka arz fiyat aralığı çerçevesinde kendisine uygun bir fiyattan taleplerini iletebilecek. Böylece yatırımcıların da kendi değerlemelerinin  göz önüne alınması durumu söz konusu olacak. Halka arza katılan kişi sayısı ile gelen talep fiyat ve miktarına göre Borsa İstanbul tarafından belirlenecek tek bir halka arz fiyatı üzerinden  tüm yatırımcılar pay satın alabilecek. Halka arzda herhangi bir yatırımcı grubuna farklı bir fiyat ve oran uygulanmamış olacak. Yatırımcıların fiyat aralığı çerçevesinde halka arza giriş fiyatını belirlerken dikkat edecekleri konu da; halka arz talebi bittikten sonra, Borsa İstanbul tarafından belirlenen halka arz fiyatının altındaki  fiyatlardan emir ileten yatırımcılar maalesef  halka arzdan pay alamayacak. Belirlenen halka arz fiyatı ve üstündeki fiyatlardan emir iletilen tüm yatırımcılara ise  Borsa İstanbul tarafından tek bir fiyat üzerinden eşit bir şekilde dağıtım yapılacak.

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (15)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Dikkatedin20 Mayıs 2021 09:25

    Vazalinciye talep gelirse eğer.. Halen burda ders almasi gereken çok kişi var demektir.. 2tl lik kagidi 10tl ye satmayaa çalışıyor adam.Tabi domuzdan bir kıl koparmak kàrdır...

  • Akan fikri20 Mayıs 2021 01:59

    A1 ilk gün sürer aşağı al, sat yapmak için almayın arkadaşlar şu halka arzlar olmasa 1700 leri görmüştü bist 100 en azından 3 -5 kuruş para kazanmış olurduk .

  • Ronesansborsacı19 Mayıs 2021 22:29

    Sözde eşit..Tabi millet inanıyor buna. Bugüne kadar eşit dedikleri arzlarinn hiçbirisi eşit dagitilmad.Az cok hesap kitap yapmasını bilen,arz sonuçları açıklandığında bunu görür zaten.. Ankara devlet su isleri,gec kızım bu isleri.. Kim kimi kandirabilirse... Sistemi çözüp,gerçeği öğrenene kadar cebinizdeki para bitmiş olur.. Ee hayatta herşeyin bir bedeli var tabi.. Bedel ödemeden hiçbirşey sahibi olamazsınız...

  • Borsatecrubesi19 Mayıs 2021 22:05

    Telegram,teweterr,yutube... Platformlarinda yorum yapan capulcularin yönlendirmesiyle hisse alıp satmaya çalışan insanlara çok yazık ... Ağlama duvarına boşuna yazıyorlar; kimse sizi korumaz..Burada günlük kac milyar tl eldegişiyor biliyor musunuz... Oyunun kuralını bilmeyeni,cahili,gucsuzu ve ayak altinda dolasani ezerler..Asıl borsazedeler bundan sonraaaaa.... Bunlar daha iyi günleriniz

  • Treder19 Mayıs 2021 18:09

    Bana gore Çöplerin satışı artık bitti .. Halen bu çöpler ,alıcı buluyorsa eğer.. Bunları alanlar borsayı bilmeyenlerdir.. Yutube den birkaç capulcunun sözde şirket hakkında bilgi veriyormuş gibi kendilerine abone arayanların yönlendirmesiyle bu işler olmuyor.. Milletin anlamasına gerek yok. Bilgi paradir; para güçtür.. Yedirmezler buraları ,kimse kusura bakmasın..

  • hisseci19 Mayıs 2021 16:29

    Halka arzlar artık popülerliğini kaybetti üstüne üstlük arz edilen şirketler değerinin 2-3 katı olunca patronlar el altından iskontolu arayışlara girdi...

  • Haydar19 Mayıs 2021 10:35

    Bu saatten sonra, hisse arz edenler gerçekten, duyurulan fiyatlardan satacaklarını, büyük para sahiplerine gizli kapaklı %20, 25 iskontolu satmayacaklarını deklare etsinler.

  • Mehmet 19 Mayıs 2021 09:53

    Aydem küçük yatırımcıyı mahvetti bir daha halka arza kesinlikle girmem zaten bu işin suyu çıktı küçük yatırımcı dersini aldı asla halka arza girmem yolunacak kaz olmak istemiyorum

  • Tekin19 Mayıs 2021 01:02

    Halka arzlar şirketlere yeni kazanç kapısı oldu değerinin üstünde halka arz yapıp sonra ky nin birikimini alıp keyif yapın ne güzel iş...

  • Hakkı18 Mayıs 2021 22:01

    Talebinin azami %5'ine karşılanıyorsa güzel talep gören bir arzdır, pazara düşünce yükselir,,,,%10 karşılanmışsa ????

  • A18 Mayıs 2021 22:00

    Koş vatandaş defder deveri 4 tl ama biz sizi cok seviyoruz size 10.46 tl

  • Halka arz18 Mayıs 2021 20:59

    Bireysele 10.46dan kısıtlı mal, kurumsala 8.81den bol miktarda verirsiniz ilk işlem gününde kurumsal yüzde 20 karla malı boşaltır. Birde üstüne açığa satıp panikleyenleri toplar sağlam vurgun yapar. Küçük yatırımcı da 300 500 tl si ne oluyor diye ekrana bakar durur

  • Tecrubeliborsaci19 Mayıs 2021 22:10

    300-500 tl lik adamın burda işi ne? O parayla ortakoyde çay bile icemezsin.. Cayci,simitçi,sucu, vs.işine dönsün.. Herkesin ait olduğu bir yer vardır, işin finalinde hersey aslına döner...

  • Edo18 Mayıs 2021 21:47

    Okuduğunuzu bile anlamıyorsunuz.. Herkes eşit alacak

  • Kürşad18 Mayıs 2021 19:59

    Arzlardan tiksindim, almam, alan alsın karışmam.