E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemMemurlardan hükümete ikramiye talebi---

Memurlardan hükümete ikramiye talebi

Memurlardan hükümete ikramiye talebi
17 Mayıs 2018 - 12:09 borsagundem.com

Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Hacı Bayram Tonbul, hükümetin emeklilere bayram öncesi ikramiye verecek olmasıyla ilgili çarpıcı bir talepte bulundu

Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Hacı Bayram Tonbul, bu yıl emekliler gibi memurlara da dini bayramlar öncesinde ikramiye verilmesi talebinde bulundu. Tonbul, "Gelir vergisi yükü altında ezilen kamu görevlilerimiz için istediğimiz bu haklı talebin, hükümet tarafından görmezden gelinemeyeceğini düşünüyoruz" dedi

Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Hacı Bayram Tonbul, yaptığı açıklamada, hükümetin Ramazan ve Kurban bayramlarında emeklilere biner lira ikramiye verecek olmasını memnuniyetle karşıladıklarını söyledi.

Bayram ikramiyesinin, toplu sözleşme talepleri arasında olduğunu anımsatan Tonbul, o dönem bunu hem emekliler hem de memurlar için istediklerini belirtti.

Hükümetin, söz konusu talebi sadece emekliler için dikkate almasının, kendilerini şaşırttığını ifade eden Tonbul, şöyle konuştu:

İKRAMİYELER HAZİRAN AYININ İLK HAFTASINDA

Emeklilere Ramazan ve Kurban bayramlarında biner lira ikramiye verileceği, Başbakan Binali Yıldırım tarafından 30 Nisan'da açıklandı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik BakanıJülide Sarıeroğlu ise ikramiyelerin, haziranın ilk haftasından itibaren ödeneceğini duyurdu.

Dosya bazlı olacak ikramiyeler kapsamında, emeklinin kendisine bin lira, ölüm aylığı alan hak sahiplerine aylık hisseleri oranında, iş kazası geçirenler ve meslek hastalığı olanlara ise iş göremezlik derecesi oranında ödeme yapılacak.

İkramiyeden, Sosyal Güvenlik Kurumundan aylık alan SSK, Bağ-Kur, Emekli Sandığı emeklileri, şehit yakını ve gaziler, vazife ve harp malullüğü aylığı alan er-erbaşlar, geçici köy korucuları, şeref aylığı sahipleri, şampiyon sporcular, Kore, Kıbrıs ve İstiklal Savaşı gazileri, terörden zarar görmesi nedeniyle aylık bağlanan siviller ile bu nedenlerle hayatını kaybedenlerin hak sahipleri yararlanacak.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (14)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • hasan17 Mayıs 2018 17:11

    kamu işçisi hiç ağlamasın. lise mezunu kamu işçisi dahi memur mühendisten daha fazla maaş alıyor. çünkü siz eyy kamu işçileri devlete mülakat!!! ile girdiniz. ama utanmadan sızlanmadan yine de ağlıyorsunuz.

  • emlakçı17 Mayıs 2018 16:23

    memurlarda cumartesi günleri çalışsın. ekonomi batacak çalışmamız lazım. ülke ne hallere geldi çalışmalıyız.

  • şenol17 Mayıs 2018 16:21

    asgari ücretliye işsizlik fonunda birikten paralardan ikramiye istiyoruz.

  • baturayersin17 Mayıs 2018 15:17

    şöyle bir devlet dayrelerini gezin neler görürsünüz bir de özel sektörü gezin

  • Aklınız nerede idi.17 Mayıs 2018 14:38

    Haa senin başkanın memuru satsın üç kuruşa sende böyle hedef şaşırt. Sizin gibi sarı ve siyasi sendikalar yüzünden memurlar bir türlü organize olamadı.

  • ofli17 Mayıs 2018 14:37

    kamu işçisinin vergisi 3 ayda dolar sakır sakır%35 vergi verir ama memur 1.ayla aldığı maas ile 12 ayda aldığı maas vergisi aynıdır bunuda unutmsa

  • erol g.17 Mayıs 2018 13:36

    KAMU İŞÇİLERİNE İKRAMİYE VERİRLER MEMURLARA İKRAMİYE VERMEZLER kamu işçisinin yemek ücretini dahi brüt ücretine dahil ederek emekliliğinde daha yüksek ikramiye/maaş almasını saplarlar MEMURLARIN İSE EK ÜCRETİNİ DAHİ EMEKLİ İKRAMİYESİNE/MAAŞINA YANSITMAZLAR neden ? Sendikacılıktan anlamayan memur sendika başkanları/yöneticileri yüzünden

  • bu dünyadan biri17 Mayıs 2018 12:39

    Memur-sen sendika filan değildir, hükümetin yandaşıdır. O sendikaya üye olanların büyük kısmı çıkardan dolayı, işinden olmamak için üye olmuşlardır. Hükümetin övündüğü büyüme ve oluşan milli gelir eşit bir şekilde dağıtılmamaktadır. Asgari ücret kölelik ücretidir. Ezilenler ayağa kalkmıyorsa suçu başkasında aramasınlar. Memursen yöneticileri eninde sonunda Akp den milletvekili olurlar. Vay be ülkenin neyi doğru ki sendikaları doğru olsun. Yandaş kızma, düşün, sorgula.

  • KORKMAZ17 Mayıs 2018 12:24

    ASGARİ ÜCRET LE ÇALIŞAN EV GEÇİNDİRMEYE ÇALIŞAN-ÇOCUK OKUTMAYA ÇALIŞAN NE YAPSIN.

  • abc17 Mayıs 2018 12:23

    memurlar yattıkları yerden maaş alıylar 4 5 binlira emekli 1300 lira alıy tabi emeklilere verilecek

  • ege17 Mayıs 2018 12:22

    he bu dünyada bir memur....birtek siz gerisi yalan torpilliler sizi bakalım ahiretede bir torpil bulabilecekmisiniz sizi cambazlar sizi....

  • t17 Mayıs 2018 12:20

    memurlar sözleşmeli olmalı

  • Sdk17 Mayıs 2018 12:15

    Çoğu İş yapmaz gözü doymaz.. önce maaşı hak edin bere...

  • ss17 Mayıs 2018 13:03

    sooç hadi ordan