E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiMehmet Şimşek'ten kurallara dayalı politika vurgusu---

Mehmet Şimşek'ten kurallara dayalı politika vurgusu

Mehmet Şimşek'ten kurallara dayalı politika vurgusu
07 Haziran 2023 - 18:23 borsagundem.com

Şimşek sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada "Daha zengin ve dirençli bir Türkiye yaratmak için takip edeceğimiz prensipler şeffaflık, tutarlılık, hesap verebilirlik ve öngörülebilirlik olacaktır" ifadelerini kullandı

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek sosyal medya hesabından İngilizce ve Türkçe olmak üzere 2 ayrı açıklamada bulundu. Beş yıllık bir aranın ardından, Hazine ve Maliye Bakanı olarak göreve başlamanın onur ve ayrıcalığını yaşadığını belirten Bakan Şimşek bu görevle halka hizmet etme sorumluluğunu kendisine verdiği için Cumhurbaşkanı Erdoğan'a müteşekkir olduğunu ifade etti.

Bakan Şimşek açıklamasını şöyle sürdürdü:

"Daha zengin ve dirençli bir Türkiye yaratmak için takip edeceğimiz prensipler şeffaflık, tutarlılık, hesap verebilirlik ve öngörülebilirlik olacaktır.

Yerel ve uluslararası zorluklar arasında yol alırken, öngörülebilirliği artırmak için kurala dayalı politika oluşturma taahhüdümüzü teyit ediyoruz.

Kestirmeler veya hızlı düzeltmeler olmasa da, tecrübe, bilgi ve özverimizin önümüzdeki potansiyel engelleri aşmamızda yardımcı olacağından emin olabilirsiniz. Acil önceliğimiz, ekibimizi güçlendirmek ve güvenilir bir program oluşturmaktır."

"BİRAZ SABIR VE ZAMANA İHTİYACIMIZ VAR"

Şimşek, İngilizce açıklamasının ardından bir de Türkçe paylaşımda bulundu.

Şimşek'in paylaşımı şu şekilde:

Bugün TBMM Genel Kurulu’nda yemin ederek görevimize başlamış bulunmaktayız, Allah utandırmasın. Hükümetimizin üstesindesinden gelemeyeceği hiçbir sorun yoktur. Plan ve program dahilinde, belirlediğimiz ilkeler çerçevesinde emin adımlarla çıktığımız bu yolda hedeflerimize inşallah herkesin desteğini alarak ulaşacağız. Ancak biraz sabır ve zamana ihtiyacımız var.

Bu çerçevede sevgili vatandaşlarımızdan özellikle bir istirhamım var; uygulama ve politikalarımıza ilişkin lütfen benden duymadığınız hiçbir habere ve dolaşıma sokulan hiçbir dedikoduya itibar etmeyiniz.

Borsa günü yüzde 3,20 yükselişle tamamladı

 

İşte dolardaki sert çıkışın perde arkası

 

Fransız bankadan Şimşek sonrası dikkat çeken faiz tahmini

 

Mehmet Şimşek, Gaye Erkan ile görüştü

 

Bakan Şimşek'ten şeffaflık vurgusu

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (15)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • xyz08 Haziran 2023 10:59

    emekci gardaş Kavcıoğlu ve Nebatiye bankada Şube Müdürü olamaz demişsin. Bence bu iki adam KPS ye girseler sıfır çeker. Bırak bankada memur olmayı, AKP'den torpil bulmadan birinin hakkını yemeden bankada çaycı olamaz. Çaycı olsalar yaptıkları çay içilmez.

  • Ssk E 08 Haziran 2023 10:54

    Acil intibakkkkkkkkkkkkkkkkkkk

  • Baran08 Haziran 2023 09:10

    Ali Babacan ve sağlam bürokrasi kadrosu olmadan sen bir hiçsin ingiliz memet

  • emekci08 Haziran 2023 09:28

    namuslu ve liyakatli bürokratlar ya sürüldü, ya görevden uzaklaştırıldı ya da özel sektöre geçti. geriye çöpler kaldı. düşünün, kavcıoğlu, nebati bir bankaya şube müdürü olamaz özel bankada

  • kaportacı salim usta sanayiden08 Haziran 2023 07:41

    öncelikle samimi ise tuik rakamlarını yok sayacak .tuik datalarını açıklayacak.tuik rakamlarının arkasına sığınıp bakın bakın başardımmı diyecek.nebatide aynını söyledi .en azından dolar 19 du şimdi 24 lerde .şeffaflık dedi.hani nerde tuikle başlamalı şeffaflığa .yoksa ne derse desin hikaye .birde merkeze gelen hanım abd de çalıştığı banka batmış .enteresan nerden buluyolar bunları .bunlar şimdi kurtarıcı olacaklar.vah ülkem vah .vergiyi tabana yaymak şeffaflık ve akılcı politika sn.şimşeğin demeçleri .bakıyoruz tuik rakamlaqrının arkasında duruyor.enteresan dediği ve icrası farklı .nebatiyi çok ararız gibi .

  • acacu07 Haziran 2023 22:45

    Bunlar çok tatlı laflar ama acaba sen 6 ay sonra o koltukta olacak mısın şimşek?

  • Ali İçlises07 Haziran 2023 21:42

    Hangi kural zengin para babalarının fakire dayattığı kurallar mıDemokrasiyi bile fakir ülkerin ayağını dolaştırmak için kullanıyorlar

  • Fakirlik 07 Haziran 2023 21:19

    Bazi sirket sahipleri veya dolor iş yapanlar sesleniyoruz eger dolor yukselince sevinler ürün zam yapanlar biraz vicdan varsa asgari ücret zam olunca sesin cıkmaxsın biraz altın düsün ölüm var unutmayın mezar taşı dolor yspmsyın

  • Ssk Emekli 07 Haziran 2023 21:18

    Prim günü az olanla çok olan aynı maaş olurmu kademeli olması gerek ozaman adalet olur acil intibak bekliyoruz biz arada ezilecegizmi hep

  • Ver07 Haziran 2023 21:16

    Gozleri pril pril

  • MERHALET KUŞUÖTMEZ07 Haziran 2023 20:57

    RTE nın yıllarca politika faizlerini düşük tutması nedeni ile 3-6 TL olan dövizi bir anda patlattı hemde aşırı tüketimi teşvik edip milleti aşırı tüketime ve yurtdışından gelen ürünlere yönlendirdi dövizler yurtdışına gitti.birde hesapsız kitapsız ithalat ve ihracaat dengesini de tutturamayınca cari açık danda darbe yedik bir de enerji faturaları eklenince ekonomi aşırı ısında ve sonunda patladı umarım düzeltirler.yoksa dolar rahat 100 TL olacaktır.Dövizin artması ile milleti güzel girmiş oldu.

  • kılıç07 Haziran 2023 20:51

    okuyan evlatlarımızı okuldan almak zorunda kalacagız .şahlanıyoruz deyip milletin anasını aglatan yönetime allah sizi bildigi gibi yapsın diyorum 3 kuruş zam verip bangır bangır bagıran vede misli ile alan bu yönetime sözüm yok.

  • Sn. Şimşek07 Haziran 2023 20:43

    Cari açığın normal değerlere gelmesi için TL nin  gerçek değerini bulmasının şart olduğunu anlatmaya çalışıyor.

  • Selim07 Haziran 2023 19:58

    İflasın eşiğine geldi, kiralık ev satılık ev yolculuk herşey yerle yeksan oldu

  • Bir dosy07 Haziran 2023 18:56

    Borsanın yukselmesi ile temel ekonomi bozukluğu düzelmez .