E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemMehmet Eymür hayatını kaybetti---

Mehmet Eymür hayatını kaybetti

Mehmet Eymür hayatını kaybetti
13 Ocak 2024 - 11:56 borsagundem.com

Eski MİT görevlisi Eymür, KOAH tedavisi gördüğü Çam Sakura Hastanesi'nde bu sabah hayatını kaybetti.

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) eski Kontrterör Daire Başkanı Mehmet Eymür, solunum yetmezliği nedeniyle tedavi gördüğü hastanede bu sabah 81 yaşında hayatını kaybetti. 

13 Aralık'ta Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi'ne KOAH tedavisi için nakledilen Eymür, 15 Aralık'tan bu yana da yoğun bakım ünitesinde tedavi görüyordu. Durumu kötüleşen Eymür, entübe edilmişti. KOAH'nın yanı sıra parkinson ve demans hastası da olan Eymür, bu sabah saat 08.55'te hayatını kaybetti.

Mehmet Eymür kimdir?

1943 yılında İstanbul doğumlu Mehmet Eymür, 1970'lerde, THKP-C üyesi Ulaş Bardakçı'nın İstanbul'da, Mahir Çayan ve arkadaşlarının Kızıldere'de etkisiz hale getirildiği operasyonlarda görev aldı.

1983 yılında, yeni kurulan MİT Kaçakçılık Şubesi'nin başına müdür olarak atanan Mehmet Eymür, Emniyet Kaçakçılık ve Harekât Dairesi Başkanı Atilla Aytek ile birlikte ünlü ‘Babalar Operasyonu'na imza attı.

1988 yılında kurumdan ayrıldıktan kısa bir süre sonra tekrar dönen Eymür, 1995'te Kontrterör Daire Başkanı olarak görev yapmaya başladı.

1997 yılında Washington'a gönderildi ve bir yıl sonra merkeze çağrıldı.

MİT'ten ayrıldıktan sonra, Şeker Fabrikası'na atandı ve bu atamaya karşı dava açtı.

Emeklililğinin ardından ABD'ye yerleşen Eymür, 2002'de Türkiye'ye döndü. 

Mehmet Eymür'den şok açıklamalar

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)