E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemMehmet Eymür'den şok açıklamalar---

Mehmet Eymür'den şok açıklamalar

Mehmet Eymür'den şok açıklamalar
19 Mayıs 2012 - 09:08 borsagundem.com

MİT Kontr-Terör Dairesi eski Başkanı Mehmet Eymür, gündeme damga vuracak açıklamalarda bulundu

Mehmet Eymür'den şok açıklamalar
♦ Çevik Bir, önce genelkurmay başkanı sonra cumhurbaşkanı olmak istedi.
♦ Toros 97 tatbikatında hedef Kıvrıkoğlu idi. Ölseydi hiyerarşi değişecekti. Bir'in işine yarardı.
♦ Özel Kuvvetler’den iki kişi yaptı. Gaffar Okkan suikastı da aynı ekibin işi, uçak kazasında öldüler.
♦ Yeşil gibi binlerce adam var, Türkiye’de, bilinen veya bilinmeyen.
♦ Mesut Yılmaz'a saldıranların isimlerini verdim, affetti.
♦ MİT için çalışan çok gazeteci var. Hepsinin ismini bilmem.
♦ Uğur Mumcu cinayeti ile Ergenekon yapılanması arasında ilişki olabilir.
♦ 28 Şubat'ta insanlar fişlendi. İstanbul'da sosyete bile fişlendi.
A Haber’de yayınlanan, Sevilay Yükselir’in sunduğu %100 Siyaset programına katılan Eymür, 28 Şubat’tan, Toros 97 suikastına, 1977’deki Kanlı 1Mayıs’tan, Yeşil’e kadar birçok konuda ilginç çıkışlar yaptı. "MİT'te kötü insanlar vardı" itirafında bulunan Eymür, Türkiye'de Yeşil gibi binlerce suikastçı olduğunu dile getirdi. Eymür, 28 Şubat sürecinde fişleme yapıldığını da vurguladı. Eymür, "Emekli Orgeneral Çevik Bir'in genelkurmay başkanı olmak istediği doğrumu" sorusuna "Daha da ilerisi cumhurbaşkanı olmak istedi. Şimdi başkan olmak istiyor" karşılığını verdi.
HİYERARŞİ DEĞİŞİRDİ
1977 yılında Kıbrıs'ta düzenlenen Toros 97 tatbikatında Albay Vural Berkay'ın şehit olmasıyla ilgili düşüncelerini aktaran Eymür hedefin dönemin Genelkurmay Başkanı Kıvrıkoğlu olduğunu ileri sürdü. Eymür, "Eğer o kurşun Kıvrıkoğlu paşamıza gelseydi, herhalde hiyerarşi değişecekti, Genelkurmay Başkanlığı sırası değişecekti. Kimin işine yarardı bilmiyorum.Herhalde Çevik Paşa'nın işine yarardı" dedi.
SUİKASTÇILAR KAZADA ÖLDÜ
Eymür, Vural Berkay'ı vuranlarla ilgili ise şu bilgileri verdi: "Benim bildiğim Özel Kuvvetler’den iki kişinin bu görevi yaptığı ve sonrasında bir uçak kazasında onların öldüğü. Malatya'da düşen Casa uçağında 20 kişilik bir ekip vardı. Onunla ilgili başka iddialar da oldu. Diyarbakır EmniyetMüdürü Gaffar Okkan suikastını da o ekibin, o düşen uçaktaki ekibin yaptığı ve iz bırakmamak için bunların imha edildiği söylendi." Eymür'ün kritik konulara ilişkin değerlendirmeleri şöyle:
YEŞİL GİBİ BİNLERCE VAR
"Size samimiyetle söyleyeyim, Yeşil gibi binlerce adam var Türkiye'de, bilinen veya bilinmeyen. Şimdi Yeşil ne yapmış? Devlet görev vermiş, şunu öldür demiş öldürmüş. Ben Yeşil'le çalışırken hiçbir sabıkası yoktu.
" MESUT YILMAZ AFFETTİ "
Mesut Yılmaz'a suikast girişiminde Yeşil, Lübnan'daydı. Grup halinde gidilen bir iş.Hanefi Avcı hep gazetecileri çok yönlendirir çok günahı varHanefi'nin. BenMesut Yılmaz'a faillerinin isimlerini de verdim, ona rağmen sonradan affetti.
" YEŞİL YAŞAMIYOR "
Yeşil'in sağ olduğunu zannetmiyorum. Çünkü ciddi bir araştırma yaptım. Arabasını Bahçelievler'de terk edilmiş olarak bulduk. Tanıyanlara da sorduk herhangi bir sonuca ulaşılamadı. Çağrı cihazı vardı o kontrol edildi. Ben Amerika'ya gittikten sonra da Şensal Atasagun bir ekip kurdu aynı çalışmayı tekrar yaptı.
" MİT İÇİN ÇALIŞAN ÇOK GAZETECİ VAR "
MİT için çalışan gazetecilerin çok olduğumuhakkak. Amabenhepsinin ismini bilmem. Gazeteci kendi ülkesinin istihbarat teşkilatında bir görevi yerine getirirken faydalı olacağı bir takım bilgiler varsa bunları veriyor. Bunu sulandırırsanız başka şekilde düşünülebilir. Biri birinin kontrolüne girer, ya gazeteci MİT'in kontrolüne girer, ya da MİT gazetecinin her söylediğine inanır hale gelir.
" HALİL BERKTAY HAKLI "
1 Mayıs 1977'de Ankara'da idim. AmaHalil Berktay'ın%100 doğru söylediğine inanıyorum. Benim de bildiğim kadarıyla teşkilatınbuolayla hiçbir ilişkisi yok. Polisin tertibatında hatalar olabilir.
"MUMCU SUİKASTINDA ERGENEKON OLABİLİR "
Uğur Mumcu cinayeti ile Ergenekon yapılanması arasında bir ilişki olabilir. Tabii ben HiramAbas için de aynı şeyi düşünüyorum. MİT, Hiram Abas'ın intikamını almadı.
" 28 ŞUBAT'TA FİŞLENDİ "
28 Şubat'ta insanlar fişlendi.Her zaman fişlendi. İstanbul'da sosyeteyi bile fişlediklerini hatırlıyorum. Türkiye de nasıl bir sol terör, sağ terör olduysa irticai terör de olabilir. Bu da bir tehlike. Bir de bu işin mimarlarıo kadar güzel provoke ederler ki toplumu, bir bakarsınız facianın ortasında oturuyorsunuz. Bence 28 Şubat'ta irticai tehdit yoktu. Devletin görevi itmek değil kazanmak olmalı. İnsanları iterek devlet bir yere gidemez. İnsanlar hep itildi."

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)