E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemMedvedev'den Ukrayna'ya rest: NATO'dan çekilse bile...---

Medvedev'den Ukrayna'ya rest: NATO'dan çekilse bile...

Medvedev'den Ukrayna'ya rest: NATO'dan çekilse bile...
28 Ağustos 2022 - 12:27 borsagundem.com

Rusya Eski Devlet Başkanı Dmitry Medvedev cuma günü yaptığı açıklamada, Kiev, NATO'ya katılma arzusundan resmen vazgeçse dahi Moskova’nın Ukrayna'da devam eden askeri harekâtı durdurmayacağını söyledi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e en yakın isimlerden biri olan Rusya Güvenlik Konseyi Başkan Yardımcısı Dmitry Medvedev, bir Fransız televizyon kanalına verdiği röportajda, Rusya'nın, Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy ile belirli koşullar altında görüşmeye hazır olduğunu ifade etti.

Rusya, Şubat ayında Ukrayna'yı işgal etmeden önce de Ukrayna'nın NATO üyeliğini kabul etmeyeceğini açıkça belirtti.

Şarku'l Avsat'ta yer alan habere göre Medvedev, Rus haber ajanslarının LCI'ye verdiği demeçten aktardıklarına göre, Ukrayna için NATO'ya katılmaktan vazgeçmek, şu anda hayati önem taşıyor, ancak bu barışı sağlamak için yeterli değil. Rusya, hedefine ulaşana kadar harekâtı sürdürecek” dedi.

Putin, Ukrayna'da Nazizmi ortadan kaldırmak istediğini ifade etmişti. Ancak Reuters’ın haberine göre, Kiev ve Batı, bunun savaşa gitmek için temelsiz bir bahane olduğunu söylüyor.

Rusya ve Ukrayna, işgal başladıktan sonra birkaç defa müzakere yaptılar, ancak bu görüşmelerde herhangi bir ilerleme kaydedilemedi. Müzakerelerin yeniden başlamasına dair umutlar ise çok az.

Medvedev, LCI’ye verdiği röportajda, “Söz konusu müzakereler, olayların nasıl gelişeceğine bağlı olacak... Zelenskyi ile daha önce görüşmeye hazırdık” dedi.

Rusya Güvenlik Konseyi Başkan Yardımcısı Medvedev açıklamalarına şöyle devam etti:

HIMARS çoklu roketatar gibi Ukrayna'ya tedarik edilen ABD silahları, Rusya için henüz gerçek bir tehdit oluşturmuyor. Ancak Amerika daha uzak mesafelerdeki hedefleri vurabilecek silahlar gönderirse, bu tehdit oluşturabilir. Bir füze 70 kilometrelik bir mesafeye fırlatıldığında, bu bir şeydir. Ama mesafe 300 ila 400 kilometre arasında olduğunda bu daha başka bir şeydir. Bu, Rus toprakları için doğrudan bir tehdit oluşturur.

 

Rusya Suriye'den S-300'leri çekti

 

Japonya'dan Rusya'ya NPT tepkisi

 

Nükleer alarm: Rusya'nın planını açıkladı!

 

Rusya'dan Suriye için dikkat çeken açıklama

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ALİ KODUŞ28 Ağustos 2022 22:13

    Haydi abd haydi ab ülkeleri hani süper devlettiniz rusya nın elinden ukrayna yı kurtarın bakalım..resmen ukraynayı rusya paramparça yaptırıyorlar bilerek kıkır kıkır gülüyorlar.

  • hakikukukutitu28 Ağustos 2022 23:49

    savaş başlayalı kaç gün oldu neden rusya hala ele geçirmeedi  ukraynayı.. daha çok debelncek rusya..çok silah kaybedecek onal beraber sislerde kaybedeceksinis.. bu savaşla elindeki silahlarda kurtarmayacak cıstaktuk kalacak ve aslanalr üsütne çökmeye başlayacak yanlılarıda yansıslarıda ve pat diye bir kaç güne  parçalancak yada ihtilal ile yıkılacak-değişecek. savaşlar bu trip yorumlarla kazanılmıyor. masumlar ayrıca her zaman kazanır.   sevdaya bak. sevda değil. zalimine aşık bir yapı sadece

  • Eldorado28 Ağustos 2022 13:26

     bu cüce çok içiyor

  • fafa28 Ağustos 2022 13:10

    ABD şimdi de Yunanistan'ı kışkırtıyor.''Arkanda ben varım ,haydi aslanım'' diyor.Türkiye sabretmeli,Yunanistan halkı korkmaya devam etsin.Türkler Girit'ten nasıl atılmışsa Yunanlar da öyle atılmalı.Batı Trakya bizi bekliyor,Avrupa zorla elimizden aldı.